fbpx

Contact

Aproximativ 45% dintre angajaţi încearcă să-şi schimbe jobul; 2 din 10 spun că au intrat în burnout

Aproximativ 45% dintre angajaţi încearcă, în acest moment, să-şi schimbe jobul, principalele motive de nemulţumire fiind salariul, absenţa sentimentului de împlinire profesională sau lipsa perspectivelor de creştere, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

Conform sursei citate, doi din zece angajaţi spun că au intrat în burnout.

Astfel, aproape jumătate dintre respondenţi mărturisesc că, în acest moment, se află în căutare activă a unui loc de muncă, motiv pentru care aplică în mod constant şi merg la interviuri.

“Tot nemulţumiţi de locul lor de muncă sunt alţi 22,6%, însă aceştia nu se simt, deocamdată, suficient de motivaţi pentru a căuta altceva, în timp ce 2,2% deja au găsit alt job şi sunt în preaviz de plecare. Doar 3 din 10 respondenţi se declară mulţumiţi de statutul profesional actual şi, prin urmare, nu au în plan nicio schimbare profesională în perioada imediat următoare”, susţin autorii studiului.

Potrivit cercetării, principalul motiv pentru care doresc să facă un pas într-o nouă direcţie este legat de nemulţumirile cu privire la salariu – aspect menţionat de 61,4% dintre respondenţi.
Întrebaţi dacă se simt motivaţi să performeze şi să facă mai mult decât apare în fişa postului, 66,3% au răspuns că da, iar 33,7% că nu. Dintre aceştia din urmă, 59,7% s-ar simţi motivaţi să facă mai mult dacă ar avea un salariu mai bun. 9,5% ar avea nevoie de o motivare intrinsecă şi ar fi dispuşi să facă mai mult dacă le-ar plăcea într-o măsură mai mare jobul pe care îl au, 7,8% şi-ar dori să aibă o relaţie mai bună cu echipa din care fac parte, iar 4,6% ar depune mai mult efort dacă s-ar înţelege mai bine cu managerul lor.

Circa 8,8% cred că doar cei aflaţi la început de carieră şi care trebuie să se remarce sau managerii ar trebui să nu se limiteze doar la cerinţele din fişa postului, în timp ce 9,6% nu văd niciun motiv pentru care să facă acest lucru, invocând faptul că viaţa personală este mult mai importantă decât jobul.

Totodată, 60,3% dintre respondenţi se plâng de faptul că angajatorul nu este atent la echilibrul lor şi cere angajaţilor să facă mai mult decât apare în fişa postului, în timp ce 39,7% se simt împăcaţi cu nivelul de încărcare pe care îl au şi spun că, în interiorul companiei, este susţinut echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională.

Aproximativ 24,3% dintre angajaţii participanţi la sondaj spun că, faţă de acum un an, depun mai mult efort şi lucrează în mod activ mai multe ore pe zi, iar alţi 21,8% simt că se află într-o stare de burnout. 19,3% au redus numărul de ore în care muncesc efectiv, iar 34,5% spun că nu s-a schimbat nimic, din acest punct de vedere.

Sondajul a fost realizat în luna august, pe un eşantion de 1.700 de respondenţi, angajaţi.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează