fbpx

Contact

Facilitati speciale pe fondul criticilor legate de drepturile angajatilor

Uber ofera soferilor din Marea Britanie o serie de facilitati, in contextul in care in luna octombrie, un tribunal a stabilit ca soferii pot fi clasificati drept muncitori si au dreptul de a fi platiti cu salariul minim pe economie.

Uber ar putea primi reclamatii de la 40.000 de soferi

Compania contesta decizia, care ar putea duce la reclamatii de la 40.000 de soferi care nu primesc beneficii precum pensii sau concediu platit. Uber considera ca soferii nu sunt angajati, ci contractori independenti care vor sa isi pastreze „libertatea si flexibilitatea”.

In Marea Britanie sunt 3 categorii de munca:

  • contractor independent;
  • muncitor (worker);
  • angajat (employee).

Angajatii au mai multe drepturi decat muncitorii, de exemplu angajatii pot primi plata aferenta concediului de boala sau maternitate, in timp ce muncitorii nu au acest drept.

Soferii Uber vor primi o serie de beneficii

Compania a decis sa ofere o serie de beneficii, pentru a calma spiritele:

  • acoperire pentru concediul de boala si acoperire medicala de pana la 2.000 de lire daca nu pot conduce timp de cel putin doua saptamani;
  • posibilitatea de a se alatura schemei IPSE platind doua lire pe saptamana pentru beneficii care valoreaza opt lire pe saptamana, potrivit Uber;
  • acoperire in caz de accident in valoare de 300 de lire pe saptamana, timp de pana la un an, daca accidentul are loc in timpul unei curse Uber.

In Romania, nu exista o initiativa similara momentan

In Romania, nu exista o astfel de initiativa in planul companiei, potrivit Alexandrei Corolea, purtator de cuvant al Uber pentru zona Balcani.

 

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează