fbpx

Contact

Judecatori retinuti pentru faina

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost reţinuţi pentru că aveau pofte. Mă gândesc, acum, de ce ar fi luat şpagă faină? Să facă gogoşi, nu? Să facă o plăcintă cu mere, un tort? Poate că dintre toate bunurile de pe lume tot făina este cea mai graţioasă. Nu este românul, în mentalul colectiv, un iubitor de pâine? Poate de circ?

flour

“Cei patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri (carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale”, ne arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Este interesant că românul ar lua şpaga orice. Dacă judecătorii se pretează la nişte făină, mă întreb, prin alte instituţii oare ce se mai rulează? Nişte mici? Cu muştar? Oţet? Porumb? Grâu? Poate cine ştie, oamenii vor să mănânce nişte colivă. Pe acest principiu, poate că ar trebui să fie servită colivă autorităţilor române! Cu lumânări, eventual nişte zahăr pudră!

În fond, nu e nimic anormal, totul este în spiritul lui Caragiale. Sunt convins, românul ar face orice, dar orice, pentru o sarma, ar vinde pe oricine dacă i s-ar pune un castravecior murat în faţă, lângă o friptură. Societatea e aşa de bolnavă, încât reperele s-au volatilizat. Să nu ne mirăm când o să auzim că nu ştiu ce demnitar a luat şpagă un WC, ori un capac de WC, hârtie igienică. Ţine deja de normalitate să te laşi dominat de barbarie, mai ales în România!

 George Colang

Comments

comments

Apelează