fbpx

Contact

Grecii, italienii, ciprioții, bulgarii, spaniolii și românii lucrează part-time deoarece nu și-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă

Principalul motiv pentru cetățenii din Uniunea Europeană care lucrau anul trecut în regim part-time era că “nu și-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă” (26%), urmat de “îngrijirea copiilor sau a persoanelor aflate în incapacitate” (24%), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În rândul statelor membre, cel mai ridicat procent de persoane care în 2018 lucrau part-time deoarece nu și-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă se înregistra în Grecia (70%), Italia (66%), Cipru (65%) Bulgaria (59%), Spania (56,5%) și România (54,9%), iar cel mai scăzut în Estonia (6%), Belgia, Cehia și Slovenia (fiecare cu 7%) și Olanda (8%), scrie Agerpres.

Ponderea persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani din Uniunea Europeană care lucrau anul trecut în regim part-time reprezenta aproape o cincime (19%) din totalul persoanelor care aveau un loc de muncă în UE, fiind 31,2 milioane de femei și 9,5 milioane de bărbați.

Bărbații (36%) lucrează mai frecvent decât femeile (23%) în regim part-time deoarece nu și-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă (23%). În schimb, femeile (29%) lucrează mai des part-time pentru a îngriji copii sau persoane aflate în incapacitate, decât bărbații (6%).

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează