fbpx

Contact

Cine suntem

Razvan Vasiliu si Andreea Miclea au fondat Societatea Civilă de Avocați Vasiliu Miclea, ambii fiind avocati specializati in dreptul muncii, avand la activ nenumarare succese in litigiile de munca, precum si o vasta experienta in oferirea de consultanta specializata, in medierea conflictelor, negocierea unor clauze litigioase.

Calitatea inalta a serviciilor juridice oferite de firma noastra a fost recunoscuta de clientii nostri dar si de colaboratorii care au apelat la serviciile oferite.

Clientela noastra este diversificata, cuprinzand atat societati comerciale din diferite sectoare de activitate, cat si persoane fizice si sindicate.

Printre societatile carora le oferim serviciile noastre se numara firme de consultanta, institutii bancare, clienti corporate, unitati comerciale, companii de asigurari, societati non profit, societati de avocatura etc.

Clientilor li se asigura intreaga atentie si beneficiaza de suportul unei echipe profesioniste de avocati, cu experienta practica in domeniul muncii.

Serviciile asigurate clientilor sunt oferite prin intermediul avocatilor societatii, acestia avand o legatura directa cu reprezentantii desemnati de catre client.

Garantam ca, din momentulul in care am acceptat un caz si pana cand problemele clientului sunt rezolvate, vom lua masuri energice si eficiente, in vederea obtinerii celor mai bune rezultate posibile.

Avocatii nostri

Avocatii nostri, avocati specializati in dreptul muncii, sunt dedicati pentru a servi interesele clientilor in litigiile aflate pe rolul instantelor de judecata: judecatorii, tribunale, curti de apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, precum si in fata autoritatilor nationale sau locale in toate domeniile de munca si in dreptul muncii.

Priceperea si experienta avocatilor nostri acumulata in decursul anilor de practica neintrerupta sunt larg recunoscute in comunitatea juridica.

Avocatii nostri participa in calitate de lectori in cadrul diverselor seminarii si conferinte organizate pe probleme de dreptul muncii, precum si in cadrul seminariilor in house organizate de societati sau sindicate.

Temele abordate in cadrul acestor evenimente sunt teme actuale, fiind dezbatute atat aspecte teoretice cat si, in special, aspecte practice intalnite, care suscita un viu interes din partea auditoriului.

Principalele atuuri ale avocatilor sunt specializarea in dreptul muncii si practica noastra constanta, experientele noastre in relația cu instantele si autoritătile oferindu-ne expertiza necesară pentru a participa activ la viata publicistica de specialitate. Printre lucrarile elaborate de catre avocatii nostri amintim: „Protectia maternitatii la locul de muncă. Explicatii pe intelesul tuturor. Modele de cereri si notificari” publicata in anul 2020 la Editura Rosetti si „Cercetarea disciplinara pe intelesul tuturor. Aspecte practice si teoretice”, publicata de Editura Rosetti in anul 2021.

Pentru a afla mai multe detalii despre avocatii nostri specializati in dreptul muncii, accesati link-urile de mai jos:

Vasiliu Razvan

Razvan Vasiliu avocat dreptul muncii

Andreea Miclea

Andreea Miclea

Alexandra Modrogeanu

Alexandra Modrogeanu

Alexandra Stanciu

Alexandra Stanciu

 

Aria de expertiza

Societatea noastra este specializata exclusiv in domeniul dreptului muncii. In cadrul acestei discipline oferim servicii de consultanta de specialitate, administram dosare aflate pe rolul instantelor nationale si reprezentam clientii in fata institutiilor abilitate precum Inspectorate teritoriale de munca, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Aria noastra de expertiza include litigii derivate din concedieri disciplinare sau ca urmare a desfiintarii locului de munca, actiuni in raspundere patrimoniala, elaborarea si revizuirea contractelor individuale sau colective de munca, precum si problemele legate de salarizare, legalitatea conflictelor colective de munca.

Clientii nostri provin din aproape toate sectoarele de activitate, inclusiv servicii financiare, sanatate, restaurante si hoteluri, contabilitate, productie, educatie si organizatii non-profit.

Printre clientii nostri se numara inclusiv avocati care apeleaza la serviciile oferite de societatea noastra in domeniul dreptului muncii sau al asigurarilor sociale.

[collapse id=”collapse_11″]
[citem title=”Reprezentare” id=”citem_54″ parent=”collapse_11″]

Atunci cand se pune problema unui potential litigiu, care ar putea sa afecteze imaginea unei societati, este recomandabil sa fie solicitat sfatul unui profesionist, pentru a se evita pierderi materiale sau de timp pentru companie. Cel mai bine este sa te adresezi unui specialist inainte de a lua decizii sau de a intocmi documente care ar putea aduce prejudicii insemnate.

Casa de avocatura Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii,, prin specialistii sai, ofera asistenta juridica de calitate tuturor clientilor pe intreg teritoriul Romaniei.


[/citem]
[citem title=”Consultanta juridica de specialitate privitoare la problemele care afecteaza relatia angajat – angajator” id=”citem_29″ parent=”collapse_11″]

Avocatii Casei de avocatura Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, va pot oferi recomandarile necesare pentru alegerea celei mai bune solutii pentru problemele dumneavoastra, privind:

 • Negocierea, redactarea si revizuirea contractelor individuale de munca si a documentelor conexe, respectiv: acte aditionale, fisa de post etc;
 • Negocierea colectiva la nivel de unitate sau la nivel de sector de activitate;
 • Solutionarea eventualelor litigii care apar intre angajator si salariat;
 • Dezvoltarea si implementarea practicilor de angajare sau concediere, pentru a evita sau a reduce impactul litigiilor de munca;
 • Negocierea acordurilor de incetare a contractelor individuale de munca;
 • Elaborarea regulamentelor interne precum si a dispozitiilor sau normelor interne, care vizeaza regulile de disciplina muncii.

Suntem dedicati clientilor nostri, oferindu-le cele mai bune recomandari, claritate in consilierea juridica primita, integrand toate aspectele necesare unui castig.

Clientii nostri aleg sa apeleze ori de cate ori au nevoie, la serviciile Casei de avocatura Vasiliu Miclea, dovada a profesionalismului si seriozitatii cu care au fost abordate problemele lor.

Scopul nostru este ca, prin recomandarile pe care le dam, sa evitam litigiile din instanta. Cu toate acestea, traim intr-o societate litigioasa iar evitarea instantei nu este intotdeauna posibila. Ceea ce este insa posibil este limitarea proceselor. In masura in care apreciati ca exista riscul de a fi implicati intr-un posibil litigiu, ne puteti contacta pentru a stabili de comun acord strategia de urmat in vederea inlaturarii sau limitarii posibilelor efecte negative, materiale sau de reuptatie.

[/citem]
[citem title=”Clauze restrictive” id=”citem_45″ parent=”collapse_11″]

Avocatii nostri reprezinta atat angajatorii, cat si angajatii in negocierea si redactarea contractelor de munca, mediere si litigii. Multe dintre contractele de care ne ocupam prevad o serie de clauze speciale, limitative. Aceste clauze, inserate fie de angajati fie de catre angajatori, sunt menite sa asigure o protectie sporita celor care doresc acest lucru.

Printre problemele solutionate de avocatii nostri, se numara:

 • Clauze de neconcurenta

Este posibil ca angajatorii sa doreasca incheierea unor acorduri cu angajatii prin care sa limiteze angajatilor dreptul de a lucra pentru concurenti imediat dupa incetarea raporturilor de munca, pe o perioada determinata de timp.

 • Clauza de confidentialitate

Pe durata derularii raporturilor de munca, salariatii iau la cunostinta informatii sau date confidentiale, la care au avut acces numai prin prisma calitatii de salariat al angajatorului. Pentru a-si apara interesele, angajatorii pot insera in cuprinsul contractului individual de munca o clauza prin care salariatului sa nu i se permita dezvaluirea informatiilor confidentiale de care a luat cunostinta pe durata contractului de munca cu angajatorul.

 • Clauza de fidelitate

Angajatorul poate solicita salariatului sau, in vederea protejarii intereselor de afaceri ca, pe durata derularii raporturilor de munca, sa nu intre in legatura sau sa nu presteze activitate in folosul altor angajatori.

Avocatii nostri sunt avocati cu experienta in domeniul dreptului muncii, cu o vasta practica, relevanta in redactarea interpretarea si punerea in executare a contractelor. Stim sa solutionam litigiile privind clauzele contractuale rapid si eficient, limitand astfel un eventual impact financiar pentru clientii nostri si iminenta unui litigiu in instanta.


[/citem]
[citem title=”Contractele individuale de munca” id=”citem_71″ parent=”collapse_11″]

La SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, ne-am angajat sa furnizam solutii juridice de calitate la probleme juridice cu care suntem sesizati de catre angajatorii si angajatii din Romania.

Negociem si elaboram clauze ale contractelor individuale de munca pentru a proteja interesele clientilor nostri si pentru a minimiza riscul aparitiei unor litigii.

Practica noastra relevanta in privinta contractelor de munca este axata in special pe:

 • Negocierea contractului individual de munca
 • Includerea unor pachete compensatorii in cuprinsul contractului individual de munca;
 • Negocierea clauzei de neconcurenta;
 • Negocierea clauzei de mobilitate;
 • Negocierea clauzei de confidentialitate;
 • Negocierea clauzelor privitoare la formarea profesionala

Contactand un avocat cu experienta in domeniul dreptului muncii pentru asistenta in negocierea si redactarea contractelor de munca sau a actelor aditionale la acestea, atat angajatorii, cat si angajatii economisesc timpul si costurile aferente unor litigii. Un avocat cu experienta poate identifica si rezolva potentialele probleme prin negocierea si inserarea unor clauze legale in cuprinsul contractului individual de munca sau, dimpotriva, prin eliminarea clauzelor abuzive sau nelegale din aceste acte.

La SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii,, adaptam contractele individuale de munca in raport cu nevoile fiecarui client, urmarind respectarea prevederilor legale in materie, deoarece stim ca interesele dumneavoastra sunt unice. Apeland la serviciile noastre, veti primi consiliere juridica in beneficiul dumneavoastra, recomandari concepute pentru a proteja interesele dumneavoastra specifice.

[/citem]
[citem title=”Cercetarea disciplinara” id=”citem_62″ parent=”collapse_11″]

Ori de cate ori exista indicii care sa conduca la ipoteza incalcarii normelor de disciplina muncii, in vederea tragerii la raspundere a salariatilor, angajatorul este obligat sa desfasoare o cercetare disciplinara. Rolul comisiei de cercetare disciplinara este de a analiza faptele imputate salariatului, de a stabili in ce masura aceste fapte imbraca forma unor abateri disciplinare si de a propune aplicarea unei sanctiuni disciplinare. Decizia aplicarii unei sanctiuni apartine angajatorului.

In cei peste 10 ani de practica constanta am acordat sprijinul nostru atat angajatorilor, participand activ in cadrul comisiilor de cercetare disciplinara cat si salariatilor convocati la cercetarea disciplinara.

Experienta avocatilor nostri ne permite sa oferim sprijinul nostru concret angajatorilor pentru a efectua cercetarea disciplinara in cazul savarsirii unor presupuse fapte prin care au fost incalcate regulile de disciplina muncii.

Putem aprecia gravitatea faptelor savarsite de catre salariati si putem face propuneri in ceea ce priveste riscurile aplicarii unei sanctiuni disproportionate raportat la abaterile disciplinare retinute in sarcina salariatului.

[/citem]
[citem title=”Redactarea diferitelor acte pentru angajator” id=”citem_39″ parent=”collapse_11″]

Legislatia muncii este extrem de formalista, motiv pentru care emitentul unei decizii trebuie sa fie foarte riguros la momentul redactarii cotinutul actului.

Nerespectarea formelor impuse de lege pentru valabilitatea actului emis de angajator poate avea consecinte nedorite pentru acesta. De exemplu, este binecunoscut cazul concedierii nelegale ca urmare a emiterii unei decizii de concediere informa, caz in care angajatorul poate fi obligat sa anuleze decizia de concediere, sa il reintegreze pe salariat in postul si functia avute anterior concedierii si chiar sa plateasca o despagubire insemnatea catre salariat pana la reintegrarea sa efectiva.

Legalitatea actului ce emana de la angajator este primul lucru pe care il verifica judecatorii in cadrul litigiilor ajunse pe rolul instantelor. Lipsa unui element prevazut sub sanctiunea nulitatii din cuprinsul deciziei va da prilejul instantei de judecata sa anuleze decizia emisa nelegal. Anularea deciziei pentru nerespectarea conditiilor de forma este o solutie legala si in acelasi timp confortabila pentru judecatorul care, identificand o cauza de nulitate va pronunta o solutie usor pe motivat prin lipsa elementelor obligatorii din cuprinsul actului.

Experienta noastra acumulata in practica facuta in instantele nationale ne permite sa recomandam emitentului inserarea in cuprinsul actului a tuturor elementelor sau clauzelor prevazute de lege.

[/citem]
[citem title=”Incetarea contractului individual de munca” id=”citem_85″ parent=”collapse_11″]

Incetarea contractului individual de munca poate avea drept cauza o serie de motive strict prevazute de dispozitiile legale. Incetarea contractului individual de munca presupune indeplinirea unor formalitati care, daca nu sunt respectate, atrag anularea masurii dispuse, si obligarea angajatorului la plata unor compensatii banesti in favoarea salariatului, compensatii care, de cele mai multe ori, au o valoare insemnata. In legislatia nationala exista mai multe motive pentru care este ilegal sa incetezi relatia de munca, printre acestea incluzandu-se discriminarea pe baza originii etnice sau nationale, culoare, rasa, varsta, sarcina, religie sau sex.

Avocatii SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, sustin interesele angajatorilor care se confrunta cu acuzatii de concediere nelegala chiar daca, de cele mai multe ori, decizia de incetare a raporturilor de munca are la baza motive temeinice si legale. Noi ii ajutam pe acesti angajatori si le protejam interesele. De asemenea, ne concentram in a preveni litigiile viitoare prin oferirea de consiliere cu privire la crearea de politici de ocupare a fortei de munca, dar si strategii de incetare a raporturilor de munca in conformitate cu dispozitiile legale.

[/citem]
[citem title=”Pachete compensatorii la incetarea contractului individual de munca” id=”citem_86″ parent=”collapse_11″]

Avocatii din cadrul SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, ofera asistenta juridica de specialitate atat angajatorilor cat si salariatilor la negocierea pachetelor compensatorii in cazul incetarii contractului individual de munca.

Oferim consultanta in ceea ce priveste inserarea acestor pachete compensatorii in cuprinsul contractului individual de munca dar si negocierea acestui pachet direct la incetarea raporturilor de munca.

Recunoastem angajatilor meritele si eforturile depuse pe perioada derularii raporturilor de munca, eforturi care au condus la construire unei cariere si implicit au contribuit la succesul societatii.

De asemenea, constientizam si faptul ca o societate isi concentreaza resursele financiare in vederea atingerii scopului pentru care a fost creata iar, pe durata derularii raporturilor de munca, isi indeplineste obligatia legala fata de angajatii sai, de a-i remunera pe salariati proportional cu munca depusa.

Avocatii nostri negociaza pachetele compensatorii luand in calcul interesele partilor. Fiecare negociere este unica, oferta noastra fiind personalizata pentru a corespunde intereselor clientilor, raportandu-ne la situatia concreta dar si la istoricul relatiei de munca dintre angajator si salariat, observand si retinand eventualele incidente existente in trecut, cum ar fi abaterile disciplinare, atitudinea partilor la diferite momente sau in anumite situatii si care ar putea cantari in modul de calcul al platilor compensatorii.

[/citem]
[citem title=”Ore suplimentare” id=”citem_1″ parent=”collapse_11″]

Nu orice activitate prestata peste durata normala a timpului de lucru poate fi considerata munca suplimentara. Legea conditioneaza calificarea muncii peste programul normal de lucru ca fiind munca suplimentara numai daca sunt indeplinite cumulativ o serie de conditii prevazute de lege.

Avocatii SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, cunosc importanta pentru salariati a recunoasterii muncii prestate si importanta compensarii activitatii depuse suplimentar si, prin demersurile pe care le facem ne ajutam clientii sa obtina fie pe cale amiabila, fie prin intermediul actiunilor in instanta, plata corecta aferenta muncii prestate.

[/citem]
[citem title=”Negocierea colectiva” id=”citem_63″ parent=”collapse_11″]

Negocierea colectiva reprezinta un element important in cadrul dialogului social.

La SCA Vasiliu Miclea constientizam importanta dialogului social si rolul contractului colectiv de munca, atat din punctul de vedere al angajatorului cat si din punctul de vedere al salariatilor.

De-a lungul carerei noastre am fost implicati in negocieri colective la nivel de unitate sau la nivele superioare, negocierile urmarind interesul clientilor nostri.

Experienta acumulata permite avocatilor nostri sa ofere celor interesati diferite strategii de negociere pentru a ajunge la rezultatul urmarit.

Am acordat asistenta juridica clientilor nostri de la momentul declansarii negocierii si pana la finalizarea acestora inclusiv inregistrarea contractului la autoritatile competente.

[/citem]
[citem title=”Conflictele colective de munca” id=”citem_59″ parent=”collapse_11″]

Conflictele colective de munca declansate la nivelul angajatorului ii pot aduce acestuia grave prejudicii de imagine sau materiale.

Este esential pentru orice angajator sa stie cum sa evite declansarea conflictelor in cadrul unitatii. Calea cea mai buna o reprezinta dialogul social si negocierea cu reprezentantii salariatilor. Dar atunci cand dialogul social esueaza, este recomandabil sa apelezi la ajutor de specialitate pentru a limita efectele conflictului.

In egala masura, pentru reprezentantii salariatilor este esential sa respecte toti pasii legali prevazuti de legislatie pentru a putea organiza un conflict legal, pentru a evita declararea ca nelegala a conflictului declansat.

Avocatii nostri, prin experienta practica acumulata pot oferi sprijin celor interesati fie pentru a evita un conflict colectiv de munca sau dimpotriva, pentru a asigura parcurgerea tuturor pasilor legali in vederea declansarii unui conflict colectiv legal.

[/citem]
[citem title=”Hartuirea la locul de munca” id=”citem_50″ parent=”collapse_11″]

Avocatii nostri sunt secializati in abordarea aspectelor ce tin de demnitatea in munca. Din pacate, din ce in ce mai des, la nivelul angajatorilor apar salariati care acuza un tratament discriminatoriu din partea superiorilor sau a colegilor de serviciu. Unele dintre aceste reclamatii sunt fondate, altele, dimpotriva, nu au niciun fundament, salariatii reclamanti urmarind numai obtinerea unui profit din partea angajatorului.

[/citem]
[citem title=”Pensii” id=”citem_30″ parent=”collapse_11″]

Calcularea valorii pensiei reprezinta un punct cheie in stabilirea drepturilor ce va revin dupa terminarea activitatii. Asa cum practica a demonstrat, deseori la stabilirea cuantumului pensiei intervin o serie de factori care conduc la un calcul eronat, fapt ce este de natura sa afecteze sumele pe care pensionarii le primesc cu titlu de pensie.

Avocatii societatii noatre au o bogata experienta in ceea ce priveste stabilirea pensiei, recalcularea sau revizuirea acesteia, in perioada 2011 – 2013 asigurand reprezentarea clientilor in peste 8.000 de dosare pe intregul teritoriu al tarii, dosare avand ca principal obiect stabilirea cuantumului pensiei in mod legal.


[/citem]
[/collapse]

 • La SCA Vasiliu Miclea ne-am angajat sa furnizam solutii juridice de calitate la probleme juridice cu care suntem sesizati de catre angajatorii si angajatii din Romania.

  Negociem si elaboram clauze ale contractelor individuale de munca pentru a proteja interesele clientilor nostri si pentru a minimiza riscul aparitiei unor litigii.

  Practica noastra relevanta in privinta contractelor de munca este axata in special pe:

  • Negocierea contractului individual de munca
  • Includerea unor pachete compensatorii in cuprinsul contractului individual de munca;
  • Negocierea clauzei de neconcurenta;
  • Negocierea clauzei de mobilitate;
  • Negocierea clauzei de confidentialitate;
  • Negocierea clauzelor privitoare la formarea profesionala

  Contactand un avocat cu experienta in domeniul dreptului muncii pentru asistenta in negocierea si redactarea contractelor de munca sau a actelor aditionale la acestea, atat angajatorii, cat si angajatii economisesc timpul si costurile aferente unor litigii. Un avocat cu experienta poate identifica si rezolva potentialele probleme prin negocierea si inserarea unor clauze legale in cuprinsul contractului individual de munca sau, dimpotriva, prin eliminarea clauzelor abuzive sau nelegale din aceste acte.

  La SCA Vasiliu Miclea, adaptam contractele individuale de munca in raport cu nevoile fiecarui client, urmarind respectarea prevederilor legale in materie, deoarece stim ca interesele dumneavoastra sunt unice. Apeland la serviciile noastre, veti primi consiliere juridica in beneficiul dumneavoastra, recomandari concepute pentru a proteja interesele dumneavoastra specifice.

 • Atunci cand se pune problema unui potential litigiu, care ar putea sa afecteze imaginea unei societati, este recomandabil sa fie solicitat sfatul unui profesionist, pentru a se evita pierderi materiale sau de timp pentru companie. Cel mai bine este sa te adresezi unui specialist inainte de a lua decizii sau de a intocmi documente care ar putea aduce prejudicii insemnate.

  Casa de avocatura Vasiliu Miclea, prin specialistii sai, ofera asistenta juridica de calitate tuturor clientilor pe intreg teritoriul Romaniei.

 • Avocatii Casei de avocatura Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, va pot oferi recomandarile necesare pentru alegerea celei mai bune solutii pentru problemele dumneavoastra, privind:

  • Negocierea, redactarea si revizuirea contractelor individuale de munca si a documentelor conexe, respectiv: acte aditionale, fisa de post etc;
  • Negocierea colectiva la nivel de unitate sau la nivel de sector de activitate;
  • Solutionarea eventualelor litigii care apar intre angajator si salariat;
  • Dezvoltarea si implementarea practicilor de angajare sau concediere, pentru a evita sau a reduce impactul litigiilor de munca;
  • Negocierea acordurilor de incetare a contractelor individuale de munca;
  • Elaborarea regulamentelor interne precum si a dispozitiilor sau normelor interne, care vizeaza regulile de disciplina muncii.

  Suntem dedicati clientilor nostri, oferindu-le cele mai bune recomandari, claritate in consilierea juridica primita, integrand toate aspectele necesare unui castig.

  Clientii nostri aleg sa apeleze ori de cate ori au nevoie, la serviciile Casei de avocatura Vasiliu Miclea, dovada a profesionalismului si seriozitatii cu care au fost abordate problemele lor.

  Scopul nostru este ca, prin recomandarile pe care le dam, sa evitam litigiile din instanta. Cu toate acestea, traim intr-o societate litigioasa iar evitarea instantei nu este intotdeauna posibila. Ceea ce este insa posibil este limitarea proceselor. In masura in care apreciati ca exista riscul de a fi implicati intr-un posibil litigiu, ne puteti contacta pentru a stabili de comun acord strategia de urmat in vederea inlaturarii sau limitarii posibilelor efecte negative, materiale sau de reuptatie.

 • Avocatii nostri reprezinta atat angajatorii, cat si angajatii in negocierea si redactarea contractelor de munca, mediere si litigii. Multe dintre contractele de care ne ocupam prevad o serie de clauze speciale, limitative. Aceste clauze, inserate fie de angajati fie de catre angajatori, sunt menite sa asigure o protectie sporita celor care doresc acest lucru.

  Printre problemele solutionate de avocatii nostri, se numara:

  • Clauze de neconcurenta

  Este posibil ca angajatorii sa doreasca incheierea unor acorduri cu angajatii prin care sa limiteze angajatilor dreptul de a lucra pentru concurenti imediat dupa incetarea raporturilor de munca, pe o perioada determinata de timp.

  • Clauza de confidentialitate

  Pe durata derularii raporturilor de munca, salariatii iau la cunostinta informatii sau date confidentiale, la care au avut acces numai prin prisma calitatii de salariat al angajatorului. Pentru a-si apara interesele, angajatorii pot insera in cuprinsul contractului individual de munca o clauza prin care salariatului sa nu i se permita dezvaluirea informatiilor confidentiale de care a luat cunostinta pe durata contractului de munca cu angajatorul.

  • Clauza de fidelitate

  Angajatorul poate solicita salariatului sau, in vederea protejarii intereselor de afaceri ca, pe durata derularii raporturilor de munca, sa nu intre in legatura sau sa nu presteze activitate in folosul altor angajatori.

  Avocatii nostri sunt avocati cu experienta in domeniul dreptului muncii, cu o vasta practica, relevanta in redactarea interpretarea si punerea in executare a contractelor. Stim sa solutionam litigiile privind clauzele contractuale rapid si eficient, limitand astfel un eventual impact financiar pentru clientii nostri si iminenta unui litigiu in instanta.

 • Ori de cate ori exista indicii care sa conduca la ipoteza incalcarii normelor de disciplina muncii, in vederea tragerii la raspundere a salariatilor, angajatorul este obligat sa desfasoare o cercetare disciplinara. Rolul comisiei de cercetare disciplinara este de a analiza faptele imputate salariatului, de a stabili in ce masura aceste fapte imbraca forma unor abateri disciplinare si de a propune aplicarea unei sanctiuni disciplinare. Decizia aplicarii unei sanctiuni apartine angajatorului.

  In cei peste 10 ani de practica constanta am acordat sprijinul nostru atat angajatorilor, participand activ in cadrul comisiilor de cercetare disciplinara cat si salariatilor convocati la cercetarea disciplinara.

  Experienta avocatilor nostri ne permite sa oferim sprijinul nostru concret angajatorilor pentru a efectua cercetarea disciplinara in cazul savarsirii unor presupuse fapte prin care au fost incalcate regulile de disciplina muncii.

  Putem aprecia gravitatea faptelor savarsite de catre salariati si putem face propuneri in ceea ce priveste riscurile aplicarii unei sanctiuni disproportionate raportat la abaterile disciplinare retinute in sarcina salariatului.

 • Legislatia muncii este extrem de formalista, motiv pentru care emitentul unei decizii trebuie sa fie foarte riguros la momentul redactarii cotinutul actului.

  Nerespectarea formelor impuse de lege pentru valabilitatea actului emis de angajator poate avea consecinte nedorite pentru acesta. De exemplu, este binecunoscut cazul concedierii nelegale ca urmare a emiterii unei decizii de concediere informa, caz in care angajatorul poate fi obligat sa anuleze decizia de concediere, sa il reintegreze pe salariat in postul si functia avute anterior concedierii si chiar sa plateasca o despagubire insemnatea catre salariat pana la reintegrarea sa efectiva.

  Legalitatea actului ce emana de la angajator este primul lucru pe care il verifica judecatorii in cadrul litigiilor ajunse pe rolul instantelor. Lipsa unui element prevazut sub sanctiunea nulitatii din cuprinsul deciziei va da prilejul instantei de judecata sa anuleze decizia emisa nelegal. Anularea deciziei pentru nerespectarea conditiilor de forma este o solutie legala si in acelasi timp confortabila pentru judecatorul care, identificand o cauza de nulitate va pronunta o solutie usor pe motivat prin lipsa elementelor obligatorii din cuprinsul actului.

  Experienta noastra acumulata in practica facuta in instantele nationale ne permite sa recomandam emitentului inserarea in cuprinsul actului a tuturor elementelor sau clauzelor prevazute de lege.

 • Incetarea contractului individual de munca poate avea drept cauza o serie de motive strict prevazute de dispozitiile legale. Incetarea contractului individual de munca presupune indeplinirea unor formalitati care, daca nu sunt respectate, atrag anularea masurii dispuse, si obligarea angajatorului la plata unor compensatii banesti in favoarea salariatului, compensatii care, de cele mai multe ori, au o valoare insemnata. In legislatia nationala exista mai multe motive pentru care este ilegal sa incetezi relatia de munca, printre acestea incluzandu-se discriminarea pe baza originii etnice sau nationale, culoare, rasa, varsta, sarcina, religie sau sex.

  Avocatii SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, sustin interesele angajatorilor care se confrunta cu acuzatii de concediere nelegala chiar daca, de cele mai multe ori, decizia de incetare a raporturilor de munca are la baza motive temeinice si legale. Noi ii ajutam pe acesti angajatori si le protejam interesele. De asemenea, ne concentram in a preveni litigiile viitoare prin oferirea de consiliere cu privire la crearea de politici de ocupare a fortei de munca, dar si strategii de incetare a raporturilor de munca in conformitate cu dispozitiile legale.

 • Avocatii din cadrul SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, ofera asistenta juridica de specialitate atat angajatorilor cat si salariatilor la negocierea pachetelor compensatorii in cazul incetarii contractului individual de munca.

  Oferim consultanta in ceea ce priveste inserarea acestor pachete compensatorii in cuprinsul contractului individual de munca dar si negocierea acestui pachet direct la incetarea raporturilor de munca.

  Recunoastem angajatilor meritele si eforturile depuse pe perioada derularii raporturilor de munca, eforturi care au condus la construire unei cariere si implicit au contribuit la succesul societatii.

  De asemenea, constientizam si faptul ca o societate isi concentreaza resursele financiare in vederea atingerii scopului pentru care a fost creata iar, pe durata derularii raporturilor de munca, isi indeplineste obligatia legala fata de angajatii sai, de a-i remunera pe salariati proportional cu munca depusa.

  Avocatii nostri negociaza pachetele compensatorii luand in calcul interesele partilor. Fiecare negociere este unica, oferta noastra fiind personalizata pentru a corespunde intereselor clientilor, raportandu-ne la situatia concreta dar si la istoricul relatiei de munca dintre angajator si salariat, observand si retinand eventualele incidente existente in trecut, cum ar fi abaterile disciplinare, atitudinea partilor la diferite momente sau in anumite situatii si care ar putea cantari in modul de calcul al platilor compensatorii.

 • Nu orice activitate prestata peste durata normala a timpului de lucru poate fi considerata munca suplimentara. Legea conditioneaza calificarea muncii peste programul normal de lucru ca fiind munca suplimentara numai daca sunt indeplinite cumulativ o serie de conditii prevazute de lege.

  Avocatii SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, cunosc importanta pentru salariati a recunoasterii muncii prestate si importanta compensarii activitatii depuse suplimentar si, prin demersurile pe care le facem ne ajutam clientii sa obtina fie pe cale amiabila, fie prin intermediul actiunilor in instanta, plata corecta aferenta muncii prestate.

 • Negocierea colectiva reprezinta un element important in cadrul dialogului social.

  La SCA Vasiliu Miclea – avocati specializati in dreptul muncii, constientizam importanta dialogului social si rolul contractului colectiv de munca, atat din punctul de vedere al angajatorului cat si din punctul de vedere al salariatilor.

  De-a lungul carerei noastre am fost implicati in negocieri colective la nivel de unitate sau la nivele superioare, negocierile urmarind interesul clientilor nostri.

  Experienta acumulata permite avocatilor nostri sa ofere celor interesati diferite strategii de negociere pentru a ajunge la rezultatul urmarit.

  Am acordat asistenta juridica clientilor nostri de la momentul declansarii negocierii si pana la finalizarea acestora inclusiv inregistrarea contractului la autoritatile competente.

 • Conflictele colective de munca declansate la nivelul angajatorului ii pot aduce acestuia grave prejudicii de imagine sau materiale.

  Este esential pentru orice angajator sa stie cum sa evite declansarea conflictelor in cadrul unitatii. Calea cea mai buna o reprezinta dialogul social si negocierea cu reprezentantii salariatilor. Dar atunci cand dialogul social esueaza, este recomandabil sa apelezi la ajutor de specialitate pentru a limita efectele conflictului.

  In egala masura, pentru reprezentantii salariatilor este esential sa respecte toti pasii legali prevazuti de legislatie pentru a putea organiza un conflict legal, pentru a evita declararea ca nelegala a conflictului declansat.

  Avocatii nostri, prin experienta practica acumulata pot oferi sprijin celor interesati fie pentru a evita un conflict colectiv de munca sau dimpotriva, pentru a asigura parcurgerea tuturor pasilor legali in vederea declansarii unui conflict colectiv legal.

 • Avocatii nostri sunt secializati in abordarea aspectelor ce tin de demnitatea in munca. Din pacate, din ce in ce mai des, la nivelul angajatorilor apar salariati care acuza un tratament discriminatoriu din partea superiorilor sau a colegilor de serviciu. Unele dintre aceste reclamatii sunt fondate, altele, dimpotriva, nu au niciun fundament, salariatii reclamanti urmarind numai obtinerea unui profit din partea angajatorului.
 • Calcularea valorii pensiei reprezinta un punct cheie in stabilirea drepturilor ce va revin dupa terminarea activitatii. Asa cum practica a demonstrat, deseori la stabilirea cuantumului pensiei intervin o serie de factori care conduc la un calcul eronat, fapt ce este de natura sa afecteze sumele pe care pensionarii le primesc cu titlu de pensie.

  Avocatii societatii noatre au o bogata experienta in ceea ce priveste stabilirea pensiei, recalcularea sau revizuirea acesteia, in perioada 2011 – 2013 asigurand reprezentarea clientilor in peste 8.000 de dosare pe intregul teritoriu al tarii, dosare avand ca principal obiect stabilirea cuantumului pensiei in mod legal.

Pentru a beneficia de serviciile avocatilor nostri, puteti face o programare telefonica la nr. de tel. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­0725.121.120 sau completand formularul de contact on-line.

Save

Save

Save

Apelează