fbpx

Contact

23 de inspectori guvernamentali câștigă procesele intentate fostului angajator

icon

Pe 13 iunie 2014, Tribunalul București, Secția de contencios administrativ a dat câștig de cauză către 23 de inspectori guvernamentali, reprezentați de SCPA Vasiliu și Miclea. În 2013, raporturile de serviciu a 23 de funcţionari publici au încetat, ca urmare a unei presupuse reorganizări a Secretariatului General al Guvernului.

Drept urmare, foștii funcționari publici au dat în judecată Secretariatul General al Guvernului, pe Prim-Ministrul României și Guvernul României. În urma prezentării probelor, instanța a admis contestațiile formulate de avocații Răzvan Vasiliu și Andreea Miclea și a dispus reintegrarea reclamanților în funcţiile publice deţinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În plus, Tribunalul a obligat pe cei 3 pârâţi să plătească fiecărui reclamant câte o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceștia, de la data eliberării din funcţie şi până la reintegrarea efectivă.

Avocat Răzvan Vasiliu: “Ne bucură această decizie, deoarece ea reprezintă o binevenită întoarcere la normalitate. Să nu uităm că drepturile angajaților sunt garantate de lege, indiferent de angajatorul pe care aceștia îl au. Iar în cazul instituțiilor publice, ne așteptăm cu atât mai mult la o respectare riguroasă a legii. Acolo unde însă acest lucru nu se întâmplă, instanțele de judecată iau măsurile cuvenite și fac dreptate.

Anterior pronunțării acestor decizii, Tribunalul București a dispus suspendarea executării deciziilor privind eliberarea din funcție a celor 23 de inspectori guvernamentali.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

 

Comments

comments

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *