Cercetarea disciplinară. Aspecte practice și teoretice.
”Cercetarea disciplinară. Aspecte practice și teoretice” – un nou proiect editorial al echipei Vasiliu Miclea SCA a ieșit de la tipar și poate fi comandat.
De ce această carte?
Pentru că ne-am dorit să venim în sprijinul angajatorilor, oferindu-le un mic compendiu cu informații teoretice și practice, care să îi ajute în gestionarea eficientă a relațiilor de muncă în momentele mai puțin plăcute cauzate de abateri disciplinare.
Comandați cartea “Cercetarea disciplinară” accesând unul dintre următoarele site-uri:
Librăria Cărtureștiapasă pentru a comanda de pe carturesti.ro emag.roapasă pentru a comanda de pe emag.ro Editura Rosettiapasă pentru a comanda de pe editurarosetti.ro Librăria Eminescuapasă pentru a comanda de pe editurarosetti.roLibrăria Delfinapasă pentru a comanda de pe editurarosetti.ro
Librăria Hamangiuapasă pentru a comanda de la Editura Hamangiu libris.roapasă pentru a comanda de pe libris.ro estet.roapasă pentru a comanda de pe estet.roLucrarea este structurată pe VI capitole care analizează întregul prces al cercetării disciplinare, respectiv:
Capitolul I – Despre abaterile disciplinare
Capitolul II – Declanșarea cercetării disciplinare
Capitolul III – Comisia de cercetare disciplinară
Capitolul IV – Cercetarea faptelor și convocarea la cercetarea disciplinară
Capitolul V – Termenele aplicării sancțiunii disciplinare
Capitolul VI – Comunicarea deciziei de sancționare disciplinară
De asemenea, lucrarea conține o parte dedicată modelelor documentelor ce se întocmesc în cadrul cercetării disciplinare.
Această lucrare are la bază experiența avocaților Casei de avocatură Vasiliu și Miclea atât din perspectiva angajatorului, ca membri ai comisiilor de cercetare disciplinară cât și în calitate de avocați ai angajaților ale căror fapte erau analizate de comisia de cercetare disciplinară.
În cuprinsul acestei lucrări veți găsi răspunuri la cele mai des adresate întrebări ce vizează procedura cercetării disciplinare, această carte reprezentând un ghid practic pentru reprezentanții companiilor, un ajutor în derularea procedurilor legale.
În cuprinsul lucrării veți regăsi informații utile legate de:
-
Referatul de anunțare a abaterii disciplinare – este analizat documentul în baza căruia este începută procedura disciplinară;
-
Componența comisiei de cercetare, numirea membrilor și rolul acesteia;
-
Probele în baza cărora se analizează caracterul faptelor imputate salariatului;
-
Convocarea și audierea angajatului precum și a eventualilor martori;
-
Raportul final – analiza și concluziile membrilor comisiei;
-
Aplicarea sancțiunii și elementele Deciziei de sancționare.
Această lucrare, alături de cartea “Protecția maternității la locul de muncă” este o lucrare multimedia, în cuprinsul acesteia regăsindu-se coduri qr care, scanate, permit cititorului să descarce modele utile ale documentelor relevante.
Răzvan Vasiliu