fbpx

Contact

Creşterile salariale ale bugetarilor trebuie să se acorde în funcţie de performanţă şi nu trebuie să fie mai mari decât investiţiile

Creşterile salariale ale bugetarilor nu trebuie să afecteze nivelul investiţiilor şi nu trebuie să fie mai mari decât acestea, a declarat joi Ovidiu Nicolescu, preşedinte onorific al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), care subliniază că aceste majorări trebuie să se acorde în funcţie de performanţă.
”Creşterile salariale ale bugetarilor nu trebuie să afecteze nivelul investiţiilor şi nu trebuie să fie mai mari decât acestea. Pentru 2017, cheltuielile salariale sunt prevăzute să crească cu circa 12%, până la 63,8 miliarde lei, comparativ cu 39,4 miliarde lei, suma prevăzută în bugetul pe 2017 pentru investiţii”, a spus Nicolescu.
Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost înregistrat la Senat pe 24 aprilie.
”Este prioritară creşterea investiţiilor publice pentru susţinerea relansării economice, având în vedere că România are al doilea cel mai scăzut nivel al investiţiilor publice şi este singura ţară dintre acestea în care investiţiile publice au scăzut în fiecare an începând din 2008, precum şi lansarea unor proiecte ample de investiţii, care să rezolve problema infrastructurii insuficiente sau de calitate scăzută, ce reprezintă unul dintre factorii cei mai problematici pentru dezvoltarea unei afaceri în România”, consideră reprezentantul CNIPMMR.
România este în continuare pe ultimul loc între ţările cu caracteristici similare din regiune în ceea ce priveşte calitatea percepută a infrastructurii de transport şi comunicaţii, potrivit Raportului de ţară privind România al Comisiei pentru 2016.
”Este necesară corelarea creşterilor salariale cu evoluţia economiei României şi cu veniturile bugetare disponibile care vor fi evidenţiate în expunerea de motive, la impactul financiar al proiectului”, a menţionat Nicolescu.
În 2016, creşterea câştigului salarial net în sectorul public a fost de peste două ori mai mare faţă de cea din sectorul privat, iar salariile din administraţia publică din România, rapotate la media pe economie, sunt mult mai mari faţă de ţările din Europa Centrală şi de Est, în timp ce evoluţia raportului salariu public/privat plasează România peste ţări ca Polonia, Ungaria, Slovacia sau Cehia, arată datele consiliului.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Apelează