fbpx

Contact

Interviu cu seful Kaufland: Cine doreste sa lucreze cu cei mai buni si motivati oameni trebuie sa si plateasca pe masura performantelor

Cine doreste sa lucreze cu cei mai buni si motivati oameni de pe piata romaneasca trebuie sa si plateasca pe masura performantelor, sustine Marco Hößl, cel care de doi ani se afla la conducerea Kaufland Romania, liderul comertului modern local.

Kaufland avea anul trecut, in medie, 14.070 de angajati in Romania, cu 6% peste media anului 2015, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din tara. Anul trecut, retailerul anunta ca va creste salariul minim pentru lucratorii comerciali din magazine, ajungand astfel la suma de 2.000 lei brut, incluzand tichete de masa. In functie de vechime, salariul unui lucrator comercial poate ajunge chiar si pana la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzand sporuri si tichete de masa.

Potrivit datelor proprii, cresterile salariale au loc periodic in companie, ultima fiind implementata in luna mai 2016. Noua majorare a avut loc efectiv de la 1 martie 2017.

„Acordam o mare importanta structurii de personal eficiente si ierarhiilor plate. Dar cine doreste sa lucreze cu cei mai buni si motivati oameni de pe piata romaneasca trebuie sa si plateasca pe masura performantelor. Costurile noastre de personal raman insa stabile, chiar daca platim cu mult peste salariul minim si salariile de inceput aproape s-au dublat fata de anii anteriori. Ne bucuram de initiativele legislative din ultimii ani in privinta cresterii salariului minim si, din perspectiva zilei de astazi, consider ca este necesar un salariu minim de 2.000 lei. In acelasi timp, avem nevoie de mai multa flexibilitate in legea muncii ca sa putem satisface nevoile noilor nostri angajati. Fiecare societate de retail ar trebui sa fie interesata de o evolutie pozitiva anuala a salariului real, deoarece consolideaza puterea de cumparare si stimuleaza consumul. Adica nu poate fi in interesul nostru sa scadem astfel costurile de personal, ci mai degraba sa compensam cresterile salariale anulale, in mod eficient si procedural”, a explicat Marco Hößl intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează