Contact

Peste 1.000 de persoane protestează la ArcelorMittal Galaţi

Smoke Smoking Chimney Fireplace

Peste 1.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi protestează în faţa sediului adiministrativ al companiei. Oamenii strigă „Hoţii! Hoţii!” şi cer să le fie respectate drepturile legale.

Potrivit unui comunicat de presă, „ArcelorMittal îşi menţine angajamentul de a îmbunătăţi situaţia socială a angajaţilor, dar pe fundamentul asigurării viitorului combinatului. Discuţiile trebuie să continue, în cadrul legal. Împreună, am trecut prin 8 ani consecutivi cu pierderi, susţinuţi de compania-mamă prin investiţii fără precedent, atât în oameni cât şi în tehnologie. Combinatul se află acum pe drumul cel bun şi aproape de o revenire, mulţumită eforturilor tuturor”.

„Nu ar trebui să punem în pericol ceea ce am realizat cu toţii. În ansamblu, propunerea noastră actuală de creştere a veniturilor este cu până la 9% peste rata inflaţiei de anul trecut, care a fost de 3%, adică în total 12% – pentru cele mai mici salarii. Ne bazăm pe responsabilitatea şi înţelepciunea colegilor noştri, care înţeleg că orice escaladare nedorită, ilegală sau violentă a situaţiei nu poate aduce mai multe resurse pentru creşterea salariilor şi că asemenea situaţii trebuie abordate prin măsuri legale”, a mai precizat compania.

Sursa: adevarul.ro

Comments

comments

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *