fbpx

Contact

Pozitia Guvernului privind majorarile salariale din Sanatate si Educatie

Conform premierului Dacian Ciolos, daca se dorea ca legea sa fie aplicabila, se lua in considerare principiul bicameralismului, care prevede ca o lege votata cu modificari fundamentale la o Camera, se intoarce la Camera initiala.

De asemenea, Dacian Ciolos a mai subliniat ca este imposibil ca  parlamentarii sa nu fi stiut de prevederile Legii responsabilitatii fiscale, care prevede ca nu se mai pot adopta acte normative legate de salarii cu 6 luni inaintea alegerilor.

Legea a trecut de Senat fara nicio modificare si a fost modificata substantial in Camera Deputatilor, fara ca Senatul sa fie consultat si sa se ceara votul pe acele amendamente“, a declarat seful Executivului.

Legat de problema cvorumului, premierul a refuzat sa discute, precizand ca e in atributiile Parlamentului sa decida daca a fost sau nu cvorum.

Guvernul contesta legea majorarilor

Guvernul contesta la Curtea Constitutionala legea care urmareste majorarile salariale in Sanatate si Educatie.

Premierul Romaniei e de parere ca modificarile care s-au aduse OUG 20 s-au facut intr-o miscare populista, electorala, fara o analiza realista, riscand sa puna Guvernul in imposibilitatea adoptarii  legii salarizarii unitare, care ar solutiona problema inechitatilor.

“Guvernul nu contesta nevoia de ajustare a salariilor in sectorul bugetar, dar, dincolo de mariri, este esentiala corectarea unor inechitati care persita de ani de zile si care au fost adancite tocmai de acest mod de abordare pe picior“, a completat Dacian Ciolos.

 

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează