fbpx

Contact

Reprezentare

Atunci cand se pune problema unui potential litigiu, care ar putea sa afecteze imaginea unei societati, este recomandabil sa fie solicitat sfatul unui profesionist, pentru a se evita pierderi materiale sau de timp pentru companie.

Clauze restrictive

Avocatii nostri reprezinta atat angajatorii, cat si angajatii in negocierea si redactarea contractelor de munca, mediere si litigii. Multe dintre contractele de care ne ocupam prevad o serie de clauze speciale, limitative.

Contractele individuale de munca

La SCA Vasiliu Miclea ne-am angajat sa furnizam solutii juridice de calitate la probleme juridice cu care suntem sesizati de catre angajatorii si angajatii din Romania. Negociem si elaboram clauze ale contractelor individuale de munca pentru a proteja interesele clientilor nostri si pentru a minimiza riscul aparitiei unor litigii.

Negocierea colectivă

Având o vasta și îndelungata experiență, avocații „Vasiliu și Miclea” oferă soluții practice situațiilor legate de negocierea colectivă.

 

Redactarea diferitelor acte pentru angajator

Legislatia muncii este extrem de formalista, motiv pentru care emitentul unei decizii trebuie sa fie foarte riguros la momentul redactarii continutului actului.

Nerespectarea formelor impuse de lege pentru valabilitatea actului emis de angajator poate avea consecinte nedorite pentru acesta. De exemplu, este binecunoscut cazul concedierii nelegale ca urmare a emiterii unei decizii de concediere informa, caz in care angajatorul poate fi obligat sa anuleze decizia de concediere, sa il reintegreze pe salariat in postul si functia avute anterior concedierii si chiar sa plateasca o despagubire insemnatea catre salariat pana la reintegrarea sa efectiva.

Legalitatea actului ce emana de la angajator este primul lucru pe care il verifica judecatorii in cadrul litigiilor ajunse pe rolul instantelor. Lipsa unui element prevazut sub sanctiunea nulitatii din cuprinsul deciziei va da prilejul instantei de judecata sa anuleze decizia emisa nelegal. Anularea deciziei pentru nerespectarea conditiilor de forma este o solutie legala si in acelasi timp confortabila pentru judecatorul care, identificand o cauza de nulitate va pronunta o solutie usor pe motivat prin lipsa elementelor obligatorii din cuprinsul actului.

Experienta noastra acumulata in practica facuta in instantele nationale ne permite sa recomandam emitentului inserarea in cuprinsul actului a tuturor elementelor sau clauzelor prevazute de lege.

 

Pentru a beneficia de serviciile avocatilor nostri, puteti face o programare telefonica la nr. de tel. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­0725.121.120 sau completand formularul de contact on-line.