Contact

Sindicaliștii de la ANAF reclamă numărul mare de ore suplimentare

anaf_emblema-svg

Totalul orelor suplimentare efectuate de angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), la nivel național, este de 742.500 ore/lună, însemnând 17,82 milioane de lei neachitați lunar, conform datelor prezentate, luni, de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe (FNSF), scrie Mediafax.

Consiliul Național al FNSF s-a reunit în ședință extraordinară pentru a analiza declarațiile publice privind reducerile de personal, „în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3.700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani”, a anunțat luni Federația, într-un comunicat de presă.

„Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecință. (…) Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) și condiții uneori improprii pentru desfășurarea activității (sedii insalubre, lipsa spații arhivare etc.)”, au subliniat reprezentanții Federației.

În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Național al FNSF a purtat discuții cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoștință că există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului, au mai menționat reprezentanții Federației.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *