fbpx

Contact

Un marketplace pentru joburi în IT şi își propune să atragă românii plecați în străinătate

Compania de consultanță Brainspotting lansează Loginro, o platformă care atrage specialiștii IT români plecați în străinătate.

Platforma își propune să conecteze angajatori și talente în IT în jurul unor oportunități de carieră și să creeze o rețea relevantă și funcțională pentru industria de IT locală. Până în prezent, peste 20 de companii s-au alăturat acestei inițiative.

România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an, în contextul în care 40.000 de profesioniști activează în diaspora și 140.000 în țară. În ultimii 20 de ani, 26% din profesioniștii în IT au plecat din România, dar 1 din 4 își dorește să se întoarcă, conform unui survey intern organizat în luna mai, 2020.

Platforma va funcționa nu doar ca un agregator eficient de joburi în IT, ci ca un excelent portal de promovare pentru România din punctul de vedere al rezervorului de talente, al potențialului dezvoltării personale și stilului de viață pentru această categorie profesională. Ca parte din viziunea de a construi o comunitate a profesioniștilor IT din România și diaspora, Loginro aduce în același loc oportunități de carieră relevante, de la companii de software de calitate, împreună cu detalii despre proiectele pe care le dezvoltă și le oferă profesioniștilor posibilitatea de a influența felul în care se dezvoltă industria.

În comunitatea tech Loginro se găsesc informații valoroase, precum poziționări salariale, comportament de angajare dar și “misiuni speciale” realizate prin proiecte IT care să contribuie la rezolvarea problemelor generale ale umanității.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează