fbpx

Contact

Un nou tip de contract de munca

Ministerul Muncii vrea sa elaboreze un proiect de act normativ pentru reglementarea activitatii de teleworking (telemunca).

Se incurajeaza munca de la distanta folosind tehnologia informatiei

Guvernul vrea sa legifereze contractul de teleworking, pentru munca de la distanta folosind tehnologia informatiei, cu scopul de a sprijini modernizarea organizarii muncii angajatorilor dar si autonomia angajatilor.

“Teleworking-ul reprezinta atat un mijloc pentru angajatori de a-si moderniza organizarea muncii, precum si un mijloc pentru angajati de a-si reconcilia munca si viata sociala, oferindu-le autonomie sporita in realizarea sarcinilor ce le revin. In contextul politicilor sociale europene MMJS isi propune sa incurajeze aceasta forma noua de organizare a muncii, astfel incat flexibilitatea si securitatea sa mearga mana in mana, iar calitatea locurilor de munca sa fie sporita iar sansele de integrare a persoanelor cu dezabilitati pe piata muncii sa creasca”, declara reprezentantii MMJS.

Cine se incadreaza in aceasta categorie?

Orice persoana care lucreaza de la distanta folosind tehnologia informatiei, cu un contract de munca in care activitatea care ar putea fi efectuata si la sediul sau spatiile angajatorului, este efectuata in mod regulat in afara sediului sau spatiilor respective, intra in categoria de teleworking.

Angajatii prin contract de teleworking beneficiaza de aceleasi drepturi

Angajatii prin contract de teleworking au aceleasi drepturi, garantate prin legislatie si prin contractele colective aplicabile, ca persoanele similare care isi desfasoara activitatea la sediul angajatorului.

Masura a mai fost vehiculata si in 2007

Ministrul Muncii din 2007, Paul Pacuraru, a promovat folosirea tehnologiei informatiei si a comunicarii ca instrumente care sa incurajeze modernizarea modului de lucru (teleworking).

 

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează