fbpx

Contact

Amendamente la legea pensiilor speciale: eliminarea pensiilor aleşilor locali, grefierilor, Curtea de Conturi, diplomaţi, funcţionarilor parlamentari şi navigatori şi recalcularea pensiilor din sistemul de apărare şi ordine publică

pensionare la 70 de ani

USR a depus amendamente cu modificări radicale la ”proiectul PSD-PNL de aşa-zisă reformă a pensiilor speciale”, care prevăd eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, ale grefierilor, funcţionarilor de la Curtea de Conturi, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari şi navigatorilor şi recalcularea pensiilor speciale ale poliţiştilor, jandarmilor, militarilor şi ale angajaţilor altor instituţii de forţă pe principiul contributivităţii şi integrarea în sistemul contributiv general.

În cazul magistraţilor, USR propune ca aceştia să primească o pensie de serviciu în cuantum de 65% din veniturile nete obţinute în ultimele 12 luni înainte de data pensionării.

USR afirmă că, pentru ca jalonul din PNRR să fie respectat şi pentru ca România să nu rateze şansa istorică de a primi miliarde de euro pentru şcoli, autostrăzi şi spitale, a depus amendamente cu modificări radicale la proiectul PSD-PNL de aşa-zisă reformă a pensiilor speciale.

Propuneri de îmbunătăţire a proiectului au fost depuse şi la Senat, dar coaliţia specialilor a refuzat să ţină seama de ele. Amendamentele depuse de USR la Camera Deputaţilor fac exact ce şi-a asumat România prin PNRR şi cere Comisia Europeană: aduc pensiile speciale la principiul contributivităţii, spune formaţiunea şi prevăd: eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, ale grefierilor, funcţionarilor de la Curtea de Conturi, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari şi navigatorilor, recalcularea pensiilor speciale ale poliţiştilor, jandarmilor, militarilor şi ale angajaţilor altor instituţii de forţă pe principiul contributivităţii şi integrarea în sistemul contributiv general.

În cazul magistraţilor, USR propune ca aceştia să primească o pensie de serviciu în cuantum de 65% din veniturile nete obţinute în ultimele 12 luni înainte de data pensionării, pensionare care să se facă o dată cu îndeplinirea condiţiilor de pensionare din sistemul contributiv. În felul acesta, magistraţii ieşiţi la pensie care nu se încadrează în vârsta de pensionare pot reveni în profesie, ceea ce ar rezolva şi actuala criză de personal.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează