Angajaţii din HoReCa vor protesta azi în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează
Angajaţii din HoReCa protestează miercuri, între orele 17.00 și 18.00, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor aproximativ 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.
“Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria HoReCa participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage împreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa pe Facebook.
Astfel, miercuri, între orele 17.00 şi 18.00 angajaţii HoReCa vor întrerupe vânzarea şi se vor poziţiona în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte, protestul urmând să respecte normele de prevenire a răspândirii COVID-19. De asemenea, Organizaţia Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia din acest domeniu.
Astfel, Hora îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea COVID-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial.
“În ceea ce priveşte activitatea din alte ţări europene se poate observa că industria HoReCa poate funcţiona. În afara României, toate ţările Comunităţii Europene au redeschis restaurantele (interior şi exterior) cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reuşind astfel să menţină un număr mult mai mic de cazuri de îmbolnăvire faţă de România”, se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului Orban.
Reprezentanţii HoReCa solicită Guvernului redeschiderea restaurantelor în interior
Documentul precizează că redeschiderea teraselor la 1 iunie nu a atras o creştere a numărului de persoane infectate. “Putem concluziona că redeschiderea completă a restaurantelor se poate face în siguranţă, în unităţile în care se respectă reglementările. Aşa cum s-a putut observa, creşterea numărului de îmbolnăviri a avut loc la două săptămâni de la începerea vacanţelor din zonele turistice. În lipsa unor reglementări clare, restaurantele au întâmpinat dificultăţi, iar incapacitatea autorităţii centrale şi locale de a urmări respectarea regulilor a dus la suprareglementări şi controale abuzive, multe dintre ele fără a avea legătură cu situaţia pandemică în care ne aflăm”, a mai precizat sursa citată.
Sursa: www.news.ro