fbpx

Contact

Cum ajuta munca remote femeile de cariera: trei ponturi de la specialisti

De cativa ani, deja, munca remote si-a securizat locul in piata muncii, dupa ce angajatorii i-au vazut beneficiile atat pentru angajati, cat si pentru companii. Chiar si Romania a facut progrese in aceasta privinta, astfel ca din aprilie 2018 exista o lege care reglementeaza activitatile de telemunca. Dintre toti jucatorii din piata muncii, avantajele unui program flexibil de munca sunt, cu precadere, de partea femeilor, care au acum sanse mai mari sa isi dezvolte o cariera. Munca remote nu a fost o solutie pe care angajatorii sa o implementeze cu incredere. Cel putin la inceput. Multi angajatori se temeau ca vor pierde controlul asupra angajatilor si ca productivitatea lor va scadea. Realitatea arata insa cu totul si cu totul diferit. Datorita unui program flexibil de munca, compania are acces la cei mai buni specialisti, productivitatea muncii creste, se reduc costurile, angajatii isi gasesc cel mai bun echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Pentru femei, posibilitatea de a lucra din afara biroului poate fi un criteriu important atunci cand isi aleg cariera. Intr-o lume in care inca exista discriminare de gen pe piata muncii, telemunca le creeaza femeilor contextul oportun pentru a avansa in cariera, scrie www.adweek.com.

Flexibilitate si planuri concrete de avansare in cariera
Decizia de a deveni parinti afecteaza diferit carierele femeilor de cele ale barbatilor. Peste 50% dintre femei au declarat ca rolul de mama le-a afectat cariera, in sensul in care intreruperile cu concediile de maternitate le-au incetinit avansarea din punct de vedere profesional. Acum, munca remote poate fi asul din maneca femeilor. Un program flexibil le ofera acestora posibilitatea de a lucra in industrii cu o dinamica rapida (si nu numai), de a avansa in cariera si, in acealasi timp, se pot ocupa de copii si familie. Mai mult decat atat, timpul pe care l-ar petrece facand naveta acasa-birou, l-ar putea aloca unor traininguri sau cursuri de specialire. Productivitate crescuta si mai multa atentie pe rezultate
Foarte multe studii evidentiaza legatura dintre munca la distanta si cresterea productivitatii. De exemplu, angajatii care lucreaza de acasa sau dintr-un spatiu de co-working isi gestioneaza mult mai bine timpul de munca si sunt mult mai eficienti decat cei care lucreaza de la birou. In plus, cei care aleg munca remote folosesc tool-uri care le faciliteaza comunicarea cu sefii si colegii. In felul acesta, femeile pot avea acces mult mai usor la informatii care sa le ajute sa avanseze in cariera. Este stiut faptul ca atunci cand comunica la distanta, oamenii sunt mai succienti si se concentreaza doar pe informatiile esentiale. Pe de alta parte, la sedintele fata in fata, oamenii tind sa se piarda in detalii, sunt distrasi de comentariile pe care le fac colegii lor si uita sa ramana relevanti.

Echilibru viata profesionala – viata personala
Pentru femeile de cariera care au si familie, un program fix le poate pune multe obstacole. Tocmai de aceea, munca remote le ajuta sa isi faca propriul program de lucru, in acord cu viata personala. Si nu doar ca le ajuta sa mentina un echilibru sanatos intre viata de familie si cariera, dar le ajuta sa fie si mult mai productive decat daca ar sta inchise intr-un birou.

Toate beneficiile care vin la pachet odata cu munca remote le ajuta nu doar pe femei sa evolueze din punct de vedere profesional si sa aiba familii implinite, dar ii ajuta si pe angajatori sa retina femeile in companii o perioada mai lunga de timp si, mai mult decat atat, sa aiba femei in roluri de decizie. Asadar, viitorul le apartine companiilor care stiu sa devina mai flexibile, sa inteleaga nevoilor angajatilor, facandu-i sa se simta fericiti la locul de munca.

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează