fbpx

Contact

Doar 22% dintre companiile din România investesc în traininguri de gestionare a sindromului burnout; 8% dintre angajaţii români suferă de epuizare

Doar 22% dintre marile companii din România alocă bugete pentru finanţarea unor programe de gestionare a sindromului burnout, care a surclasat stresul în topul celor mai frecvente afecţiuni ale angajaţilor, potrivit specialiştilor în resurse umane.

Sindromul burnout, sau epuizarea profesională, este o dificultate cu care se confruntă actualmente circa 8% dintre angajaţii români, dar procentul persoanelor care se află în pragul burnout-ului se situează în jurul a 25%, conform estimărilor HPDI (Human Performance Development International).

“Burnout-ul a devenit o afecţiune tot mai întâlnită în rândul românilor şi este de mai mulţi ani o îngrijorare majoră şi la nivel internaţional. Productivitatea unui angajat aflat în sindrom burnout scade cu peste 80%, iar în prezent chiar dacă preocuparea a crescut, companiile nu conştientizează exact cât de periculoasă este această afecţiune. Graniţa dintre o uşoară supraîncărcare şi epuizare psihică şi fizică poate fi trecută foarte uşor! Printre domeniile care aduc cei mai mulţi oameni în zona de burnout se află industria bancară şi producţia, unde se pune o mare presiune pe atingerea unor cifre şi pe evoluţia continuă. În general, perioadele cele mai solicitante pentru o organizaţie sunt cele de creştere economică, astfel că odată cu dezvoltarea economică mai consistentă a României, au început şi programele de gestionare a burnout-ului”, a declarat Petru Păcuraru, fondator al HPDI.

SURSA: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează