fbpx

Contact

În ce județe câștigă şoferii mai mult decât programatorii. Salariile șoferilor ajung și la 4.850 de lei, iar unii programatori câștigă doar 1.400 de lei

Primul comparator de salarii din România, paylab.ro, a publicat o statistică preliminară privind veniturile obținute în funcţie de meserie şi de zona geografică a ţării şi prezintă judeţele unde şoferii câştigă mai mult decât programatorii şi alţi angajaţi cu studii superioare. Conform acestor date, în unele județe, șoferii iau peste 4.000 de lei, de aproape patru ori mai mult decât unii programatori. Lansat la începutul lunii iulie de eJobs, paylab.ro este primul comparator de salarii din România. Cu ajutorul acestui instrument online, orice român poate vedea care este nivelul de salarizare în domeniul în care lucrează, în funcţie de judeţ, de nivelul de pregătire şi de experienţa acumulată.

De asemenea, îţi poate arăta ce salariu trebuie să ceri la angajare, după o comparație a salariului pe care îl primeşti cu al celor care lucrează în acelaşi sector de activitate şi au aceeaşi experienţă şi pregătire, atât din ţară, cât şi din străinătate. Conform datelor acumulate până acum, după compararea a peste 170.000 de venituri, a fost întocmită o statistică preliminară ce arată că sunt judeţe unde şoferii sau vânzătorii au salarii mai mari decât programatorii și alți angajaţi din domeniul IT.

De exemplu, angajaţii din comerţ (casier, lucrător comercial, vânzător) au cele mai mari venituri în judeţele Alba şi Vâlcea, unde salariile medii în acest sector sunt de peste 2.000 de lei. La polul opus se află judeţul Vrancea, unde un vânzător câştigă lunar, în medie, puţin peste 1.400 de lei, şi Buzău şi Caraş Severin, unde salariile sunt de aproximativ 1.500 de lei pe lună pentru un lucrător comercial.

Şoferii ajung la salarii chiar şi de 4.850 de lei pe lună, în judeţul Neamţ, conform datelor stocate pe platforma paylab.ro, iar în Cluj sunt remuneraţi cu aproximativ 4.440 de lei.

Ceea ce înseamnă că, potrivit paylab, şoferii pot ajunge la salarii la fel de mari ca programatorii sau chiar pot depăși veniturile acestora.

În topul judeţelor unde angajaţii din transporturi şi logistică au cele mai mari salarii mai sunt judeţele Arad, Bihor şi Buzău, cu venituri medii cuprinse între 3.100 şi 3.400 de lei lunar. În acest sector de activitate, cel mai puţin câştigă angajaţii din judeţele Argeş, Dolj, Harghita şi Tulcea, cu venituri cuprinse între 1.400 şi 1.600 de lei lunar. În domeniul IT, un programator care lucrează în Sălaj câştigă lunar aproximativ 4.500 de lei, în timp ce un programator din Cluj sau Vrancea are un venit mediu de puţin peste 3.600 de lei şi unul din Timiș, de 3.500 de lei.

În IT, conform paylab.ro, cele mai mici salarii le au cei care lucrează în judeţele Brăila, Vaslui, Călăraşi, Buzău şi Vâlcea, unde câştigurile lunare sunt între 1.400 şi 1.800 de lei. O surpriză o reprezintă salariile angajaţilor din domeniul Marketing, publicitate, PR, despre care mulţi consideră că au printre cele mai mari venituri din România.

Conform datelor statistice prezentate de paylab.ro, unii dintre aceştia au cele mai mici salarii dintre toţi angajaţii din ţara noastră.

În judeţele Bistriţa-Năsăud, Ialomiţa şi Sălaj, un angajat din PR sau unul din publicitate câştigă între 1.350 şi 1.450 de lei lunar. Cu peste 1.000 de lei mai puţin decât cei care lucrează în acelaşi domeniu în judeţele Olt, Harghita sau Bihor, unde veniturile medii sunt între 2.400 şi 2.600 de lei lunar.

Doar în presă mai sunt judeţe unde salariile sunt mai mici decât ale angajaţilor din domeniul Marketing-publicitate.

În Covasna, de exemplu, jurnaliştii câştigă în medie puţin peste 1.300 de lei lunar, iar în Bacău şi Harghita au un venit de aproape 1.400 de lei.

Tot în acest domeniu, angajaţii din Alba, Satu Mare, Vaslui şi Vrancea obţin lunar aproximativ 1.500 de lei. La polul opus sunt judeţele Braşov, Caraş-Severin, Cluj şi Bucureştiul, unde salariile sunt între 2.600 şi 2.800 de lei, în timp ce jurnaliştii din Bistriţa-Năsăud câştigă, în medie, peste 3.200 de lei lunar.

Sursa: Libertatea

Comments

comments

Apelează