fbpx

Contact

“Marea demisie” se conturează la nivel global în rândul angajaților

În ultimul an, un număr record de americani și-au părăsit locurile de muncă, fiind vorba despre un vârf de 4,4 milioane de americani aflați în această situație în luna februarie a acestui an. Acest lucru a acționat pe principiul “bulgărelui de zăpadă” și în alte țări, făcând mulți angajați din numeroase țări să le urmeze exemplul. Astfel, în țări precum Marea Britanie, Australia și Franța, s-a înregistrat o situație asemănătoare, transmite publicația CNN.

De asemenea, arată experții, în țări ca Germania și Singapore, chiar dacă nu s-au înregistrat la fel de multe demisii, datele arată faptul că angajații din aceste țări sunt într-o situație similară.

Concret, în cazul angajaților din Singapore, un chestionar realizat pe 1000 de persoane a arătat faptul că aproape jumătate dintre acestea nu știau dacă își vor mai păstra locurile de muncă în următoarele șase luni.

De asemenea, date colectate în luna ianuarie din LinkedIN arătau un număr crescând de angajați schimbând domeniile de muncă în Spania, Țările de Jos și Italia, comparativ cu începutul anului 2021. Totodată, într-un studiu realizat de compania Slack, proprietara cunoscutei aplicații cu același nume, numărul angajaților din Australia, Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Japonia și Franța care își manifestau deschiderea spre un nou loc de muncă a crescut constant începând din iunie 2021. În Franța, spre exemplu, numărul demisiilor din al treilea trimestru al anului 2021 a fost cel mai mare începând din anul 2007.

De asemenea, guvernul australian a declarat luna trecută faptul că 1 milion de angajați au schimbat locurile de muncă în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2021. Nu în ultimul rând, rata persoanelor între 16 și 64 de ani din Marea Britanie care au schimbat un job cu altul, s-a situat la un nivel fără precedent, de 3,2%, între octombrie și decembrie 2021.

Cât despre motive, ar fi vorba, transmit jurnaliștii CNN, despre lipsa de satisfacție privind condițiile de muncă, șefi care lasă de dorit, dar și o intenție de a căuta condiții contractuale mai bune.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează