fbpx

Contact

O companie si-a lasat angajatii sa doarma la birou

Proprietarii unui start-up tehnologic (AskforTask.com) au amenajat o camera de dormit pentru angajati, pentru a-i scapa de oboseala si pentru a-i mentine concentrati.

In teorie, pare o solutie care ar functiona, nu?

Camera era destinata dezvoltatorilor de software

Camera era destinata angajatorilor de software care lucrau peste program si ajungeau sa petreaca saptamanal, peste 70 de ore muncind.

Limita de odihna impusa de management era depasita

Desi managementul a impus o limita de odihna de 15 minute, cei mai multi angajati o depaseau.

In plus, angajatii investeau timp dupa trezire in pregatirea cafelei, spalatul pe fata si revenirea la capacitatea normala de concentrare.

Astfel, cele 15 minute se prelungeau pana la o ora si jumatate.

Productivitatea angajatilor a scazut considerabil

La sase luni dupa implementarea procesului, doar 55% dintre angajati isi atingeau obiectivul saptamanal, cu 30% mai putin comparativ cu perioada anterioara.

Studiile arata ca pauzele si reprizele de somn pot creste productivitatea

Studiile expertilor in productivitate arata ca pauzele de relaxare si reprizele scurte de somn pot avea un impact pozitiv in revigorarea angajatilor in timpul programului de munca.

Managerii incurajeaza aceasta politica si reactioneaza abia in momentul in care scade productivitatea

Managerii care isi doresc ca angajatii sa aiba un echilibru intre munca si odihna incurajeaza aceasta politica la locul de munca si de cele mai multe ori reactioneaza cand observa scaderea productivitatii.

Nu toti oamenii pot sari din pat, apoi sa se concentreze in timp foarte scurt si sa ajunga in cateva secunde la capacitate maxima. Managerii ajung sa se comporte in relatia cu subalternii ca niste educatoare cu copiii de la gradinita”, arata BBC.

Transformarea camerelor de dormit in zone de relaxare are un impact pozitiv

Companiile care au transformat camerele de dormit in zone destinate relaxarii angajatilor, unde pot citi sau socializa, au constat cresteri ale productivitatii, angajatii revenind la performanta normala.

 

 

Sursa: businessmagazin.ro

Comments

comments

Apelează