O mie de angajati vor fi disponibilizati incepand cu 1 mai
Potrivit planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, 1.000 de angajati vor fi disponibilizati de la 1 mai 2017.
Compania mai asteapta 100 de plecari voluntare
900 de mineri si energeticieni se afla pe lista celor care inceteaza colaborarea, iar compania mai are nevoie de 100 de salariati pentru a ajunge la numarul propus. Persoanele concediate vor beneficia de salarii compensatorii.
„Numarul de persoane, inaintat joi catre AJOFM Gorj, este de 900, dar personalul total care va fi disponibilizat conform planului de dispobilizare aprobat de catre AGA este de o mie de persoane. Noi desfasuram activitatea din trei judete. Am inceput sa dam preavizele de miercuri.(…)Pensionabilii vor primi, la plecare, pachete intre 1,3,6 si 9 salarii, depinde de timpul cat il mai are fiecare pana va iesi oficial la pensie, iar cei cu plecari voluntare vor primi noua salarii”, a declarat Sorin Boza, directorul CEO.
Se asteapta ca anul viitor sa fie disponibilizate 750 de persoane
Se pare ca numarul disponibilizarilor pentru anul viitor este de 750, dar va fi reanalizat, cum s-a intamplat si anul acesta, cand in loc de 2.000, s-a ajuns la numarul de 1.000.
„Alte disponibilizari nu vor mai facute in acest an. Programul initial a fost de doua mii, dar tinand cont de strategia energetica am modificat acest program de la doua mii, care era aprobat anul trecut, la o mie, pe care l-am aprobat anul acesta. Pentru anul viitor, conform planului existent, sunt 750 de persoane, dar vom reanaliza, ca si anul acesta. Oricum, nu vor fi mai multi de 750. Ramanem cu 13.400 de persoane in acest an”, a adaugat Boza.
Printre cei concediati, se afla si 3 directori
Printre cei concediati se afla si directorii de la carierele Rosia, Jilt si Tismana. Sindicalistii asteapta sa afle si numele celor 100 de persoane care nu au fost inca identificate.
“ 900 de salariati au primit preaviz. Este vorba despre voluntari si cei care indeplinesc conditiile de pensionare. Din ceea ce stiu, mai este vorba de o diferenta de aproximativ 80-100. Eu nu stiu la ora actuala daca reusesc sa-i identifice pe acei salariati si, bineinteles, dorim sa vedem care vor fi respectivii salariati. Avem un principiu foarte clar, in care se spune ca nu vor fi afectati salariatii care lucreaza in activitatea de productie sau mai bine zis muncitorii. S-ar putea ca diferenta pana la o mie sa o reprezinte voluntarii”, declara Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.
Sursa: zf.ro