fbpx

Contact

Problema fortei de munca in Romania

In cadrul conferintei Antreprenorii Romaniei, una dintre discutii a fost legata de problema fortei de munca din Romania.

Toate companiile din Romania se confrunta cu problema fortei de munca

In Romania, toate companiile se confrunta cu problema fortei de munca sau cu lipsa ei. La acestea se adauga lipsa competentei, fluctuatia mare de personal si faptul ca angajatii pot pleca cand vor ei, desi angajatorul a investit in formarea si dezvoltarea lor.

Am angajat 1.000 de oameni ca sa ne asiguram ca ramanem cu 500 in fabrica. Perioada medie petrecuta in fabrica de catre cei care au plecat a fost undeva la 40 de zile.“, povesteste Cristina Candea, HR manager al producatorului de componente auto Coindu din Curtici, Arad.

In alte tari europene, angajatii nu pot parasi locul de munca asa usor

In Suedia, unde protectia sociala a angajatilor e la cele mai ridicate standarde din Europa, angajatii nu pot parasi compania cand vor, daca s-a investit in formarea lor.

In schimb, pot parasi locul de munca daca platesc cursurile.

In Romania, un salariat poate pleca si a doua zi

Exista muncitori care pleaca si dupa doua zile de la angajare… Sunt multe situatii in care oamenii stau trei luni si o zi in fabrica, doar ca sa isi depaseasca perioada de proba si sa nu mai plateasca echipamentul“, a declarat la conferinţa ZF HR Insider Cristina Moga, HR manager in cadrul Webasto, un producator de componente auto cu 1.300 de salariati.

Personalul din conducere si HR, constant sub presiune

Cei cu functii de conducere si cei responsabili de recrutare, sunt constant sub presiune, datorita faptului ca s-ar putea sa nu onoreze comenzile si sa piarda contractele.

Sunt domenii in care fluctuatia de personal este de 70%, cum este in cazul centrelor de support- call center.

Cu ce solutii ar trebui sa se intervina, pentru a rezolva aceste probleme?

 

 

Sursa: businessmagazin.ro

Comments

comments

Apelează