fbpx

Contact

Romanii si bulgarii din UK lucreaza mai mult, dar sunt platiti mai bine?

Datele Biroului National de Statistica, arata ca 2.2 milioane de angajati din UK, cu varste intre 16 si 64 de ani provin din statele membre UE.

Peste jumatate de million de cetateni ai statelor membre muncesc in retail si vanzari

Peste jumatate de milion de cetateni ai celorlalte state membre UE muncesc in Marea Britanie in vanzari si retail, dintre care 66.000 de romani si bulgari in timp ce aproape 250.000 de est-europeni sunt angajati in sectorul de productie

Economia britanica se bazeaza pe imigranti pentru munca fizica si middle management

Britanicii se bazeaza pe imigrantii din Europa de Est, pentru a acoperi partea de munca fizica si de midlle management, zone in care cerea este mare si nativii nu au cum sa acopere toate posturile.

Mai multa munca, bani mai putini

Potrivit datelor Biroului National de Statistica de la Londra, romanii si bulgarii din Marea Britanie muncesc mai mult, dar sunt platiti mai putin.

 8.33 de lire pe ora, fata de 11.30 de lire

Romanii si bulgarii castiga in jur de 8.33 de lire pe ora, in timp ce britanicii muncesc pentru 11.30 de lire.

Romanii accepta sa lucreze sub calificarea lor, astfel muncesc mai mult pentru mai putini bani

Din pacate, romanii, bulgarii dar si polonezii accepta sa lucreze in Marea Britanie pe niste posturi care sunt sub calificarea lor.

”Analiza de astazi arata impactul semnificativ avut de migratia internationala asupra pietei muncii. Este important in mod special in comertul angro si de retail, hospitalitate, administratie publica si sanatate, unde lucreaza circa 1,5 milioane de angajati din afara Marii Britanii. (…) Migrantii din estul Europei, Bulgaria, si Romania, este probabil sa lucreze mai multe ore si sa primeasca salarii mai mici comparativ cu alti lucratori, reflectand partial numarul lor in slujbe slab calificate”, a declarat Anna Bodey, din partea biroului de statistica.

UK vrea sa reduca numarul de imigranti

In contextul Brexitului, Marea Britanie vrea sa reduca nivelul migratiei nete anuale, de la 273.000 la 100.000.

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează