fbpx

Contact

Sondaj BestJobs: Unul din doi angajati romani crede ca 2019 a fost un an mai obositor si mai stresant profesional

Jumatate dintre angajatii romani cred ca 2019 a fost mai obositor din punct de vedere profesional, mai plin de provocari, efort si cu mai mult stres comparativ cu anul precedent. La polul opus, doar 14% simt ca a fost un an mai calm si mai linistit, care le-a adus echilibrul necesar intre viata personala si job. Alti 13% s-au bucurat de un an mai bun, care le-a adus mai multe satisfactii, in timp ce pentru doi din zece angajati 2019 a fost la fel ca anul precedent, fara schimbari semnificative, arata datele celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Intrebati ce si-au propus sa realizeze in acest an din punct de vedere profesional si nu au reusit, un sfert dintre respondenti afirma ca si-ar fi dorit sa schimbe angajatorul, iar doi din zece isi propusesera sa obtina o majorare salariala. De asemenea, 14,3% dintre angajati nu au reusit sa-si schimbe domeniul de activitate, iar 13% nu au avansat pe o pozitie superioara, asa cum ar fi vrut.

Totusi, doi din zece respondenti spun ca au reusit sa avanseze pe o pozitie superioara, fie in cadrul aceleiasi companii ca cea de anul trecut, fie la alta noua. De asemenea, alti 13,7% dintre respondenti au schimbat complet atat angajatorul, cat si domeniul de activitate. Jumatate dintre angajati au ramas pe aceeasi functie ca cea de anul trecut si la acelasi angajator.

Din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o buna parte dintre angajati. Astfel, o treime dintre respondenti afirma ca salariul lor a stagnat, in timp ce pentru unul din zece chiar a scazut cu procente de pana la 25%. De cealalta parte, 17,2% au declarat ca au primit o majorare salariala de pana la 5%, iar 11,4% au primit o majorare de cel mult 10%. Alti 16,6% au beneficiat de un salariu mai mare cu pana la 20%, iar aproximativ unul din zece respondenti a reusit sa obtina o majorare salariala de peste 20%. Astfel, 47% dintre respondenti spun ca sunt multumiti de evolutia castigului salarial din acest an si doar 10,3% au declarat ca sunt foarte multumiti, fiindca a reflectat corect performanta lor la job. In schimb, 26% sunt nemultumiti si spun ca meritau mai mult, iar 16,7% sunt foarte nemultumiti, intrucat evolutia castigului salarial nu a reflectat deloc munca lor. Putine prime de Craciun, iar bugetul pentru cadouri ramane ca cel de anul trecut
In acest context, nici sarbatorile de Craciun nu se anunta mai bogate, fiindca doar 16,6% dintre respondenti vor aloca mai multi bani in acest an pentru cadourile de sarbatori. Aproape jumatate dintre angajati afirma ca bugetul de cadouri va fi la fel ca cel de anul trecut, iar 18,6% au declarat ca va fi mai mic, suma alocata scazand cu pana la 50%. Circa o treime dintre respondenti planifica sa cheltuiasca pentru toate cadourile cel mult 300 de lei, aproape un sfert – cel mult 500 de lei, unul din zece – intre 500 si 700 de lei si tot aproape 10% – intre 700 si 1.000 de lei. Peste 1.000 de lei vor cheltui doar 6,5% dintre respondenti.

Cei mai multi vor cumpara aceste cadouri din salariul curent, intrucat doar 28% dintre angajati vor primi prime de Craciun, in timp ce 17% dintre respondenti vor primi tichete cadou. Doi din zece angajati estimeaza ca valoarea beneficiilor este de cel mult 200 de lei, aproape 10% cred ca va fi de 200-400 de lei si cei mai multi nu stiu care este aceasta. Un sfert dintre respondenti afirma ca angajatorul nu le va oferi niciun fel de beneficii.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează