fbpx

Contact

Studiu EY: Jumătate dintre angajaţii români spun că standardele de integritate instituţională s-au îmbunătăţit; 23% ar fi dispuşi să falsifice înregistrări financiare, să ofere sau să accepte mită sau să inducă în eroare auditorii dacă şi-ar îmbunătăţi cariera sau remuneraţia

Mai mult de jumătate (55%) dintre angajaţii şi liderii unor companii din întreaga lume sunt de părere că standardele de integritate instituţională au rămas la fel sau s-au deteriorat în ultimele 18 luni, în timp ce în România situaţia pare să fie inversă, 52% dintre angajaţi considerând că s-au îmbunătăţit, potrivit ediţiei 2022 a studiului EY Global Integrity Report.

În acelaşi timp, 23% dintre respondenţii români au declarat că ar fi dispuşi să se angajeze în diferite forme de abatere (precum falsificarea înregistrărilor financiare, angajarea într-un comportament lipsit de etică, oferirea/acceptarea de mită sau inducerea în eroare a unor părţi externe, cum ar fi auditorii sau autorităţile de reglementare), dacă acest lucru ar însemna să îşi îmbunătăţească propria carieră sau remuneraţie.

Potrivit sondajului, 67% dintre angajaţii români care au participat la sondaj consideră că este foarte important să poată demonstra că organizaţia lor funcţionează într-un mod integru, uşor peste media din Europa de Est (65%).

De asemenea, 75% dintre respondenţi au indicat că publicul larg din România are aşteptări mai mari decât înainte cu privire la modul în care oamenii trebuie să se comporte la locul de muncă.

„Este foarte încurajator să vedem că majoritatea respondenţilor (52%) au declarat că standardele de integritate s-au îmbunătăţit în România în ultimele 18 luni, 45% susţinând că au rămas la fel, în timp ce doar 3% cred că s-au înrăutăţit. Pentru acest indicator, România se numără printre ţările cu cele mai pozitive răspunsuri.”, a spus Clarisa Tesu, lider Forensic & Integrity Services, EY România.

SURSA: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează