fbpx

Contact

Sindicate: Riscul ca unele fabrici din industria alimentara sa-si opreasca activitatea este foarte mare

Depistarea pozitiva cu coronavirus a unui angajat la o fabrica din industria alimentara va produce inchiderea acelei fabrici, astfel ca riscul ca unele unitati de productie din industria alimentara sa-si opreasca activitatea este foarte mare in aceasta perioada, sustine presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara SINDALIMENTA, Dragos Frumosu.

Potrivit unui comunicat al SINDALIMENTA, Dragos Frumosu a solicitat Guvernului sa adopte masuri pentru sprijinirea industriei alimentare in contextul crizei provocate de coronavirus.

“In ceea ce priveste industria alimentara, solicitam in regim de urgenta ca Guvernul sa-si faca timp pentru a stabili impreuna cu organizatiile din sector un set de masuri care sa sprijine productia de alimente intr-o perioada in care se asteapta ca multe firme sa-si diminueze activitatea, iar altele chiar sa falimenteze.

Masurile pe care Guvernul trebuie sa le adopte trebuie sa impiedice acest lucru.

Riscul ca unele fabrici din industria alimentara sa-si opreasca activitatea este foarte mare in aceasta perioada, deoarece acest lucru se va intampla la primul angajat depistat pozitiv cu coronavirus.

Deocamdata, companiile si-au facut propriile reguli de combatere a contaminarii, dar acest lucru nu poate suplini pe deplin lipsa unui plan integrat, la nivel national, de preventie. Sunt inca multe intrebari la care antreprenorii din industria alimentara asteapta raspunsuri din partea Guvernului, iar cu cat ele vor veni mai repede, cu atat sectorul va avea mai putin de suferit”, a afirmat Frumosu.

Pe de alta parte, Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, care are derulare proiecte pe fonduri europene, solicita Ministerului Fondurilor Europene, Autoritatii de Management si Ministerului Finantelor Publice suspendarea contractelor de finantare si a contractelor de subventie pe perioada pandemiei, se mentioneaza in document.

In plus, companiile din industria alimentara solicita adoptarea cat mai rapida a masurilor care se impun pentru a evita inchiderea multor start-up-uri si aplicarea unor corectii financiare pe fondul blocarii activitatii firmelor din cauza epidemiei de coronavirus.

O alta solicitare a organizatiei sindicale este gasirea unor solutii privind acordarea de facilitati fiscale firmelor nou-infiintate pe fonduri europene.

Sursa: www.business24.ro

Comments

comments

Apelează