fbpx

Contact

Reducerea sau eliminarea mobilităţii angajaţilor ar putea determina închiderea unor pieţe pentru jucători noi

Reducerea sau chiar eliminarea mobilităţii angajaţilor ori neremunerarea corespunzătoare a acestora în funcţie de competenţe şi experienţă, ca urmare a unor înţelegeri anticoncurenţiale între companiile angajatoare, s-ar putea traduce într-o reducere a gradului de inovare şi a diversificării produselor şi serviciilor oferite sau chiar în închiderea unor pieţe pentru jucători noi, susţin specialiştii PwC România.

Aceştia au realizat o analiză în contextul declanşării de către Consiliul Concurenţei a primei investigaţii pe piaţa forţei de muncă, vizând potenţiale încălcări ale Legii concurenţei nr. 21/1996. În ultimii ani, dincolo de evoluţiile mai pronunţate din Statele Unite ale Americii, s-a putut observa inclusiv la nivelul Uniunii Europene preocuparea anumitor autorităţi naţionale de concurenţă pentru o aplicare a regulilor de concurenţă inclusiv pe piaţa forţei de muncă.

Într-un astfel de demers, autorităţile de concurenţă percep resursa umană, în mod justificat, ca pe o componentă esenţială a activităţilor economice, mai ales în anumite industrii, un cost important al companiilor, reprezentând astfel un veritabil parametru concurenţial – mesajul fiind acela că angajatorii trebuie să concureze între ei pentru atragerea şi păstrarea celor mai valoroase resurse umane, se arată în articolul PwC România.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează