Opţiunea de a lucra de oriunde va face diferenţa între a atrage noi angajaţi – analiză
Opţiunea de a lucra de oriunde va face diferenţa între a atrage noi angajaţi sau în a-i reţine pe cei existenţi, iar majoritatea companiilor se aşteaptă la reaşezări graduale şi la revenirea în mai multe valuri, arată o analiză publicată, joi, de o companie specializată în servicii imobiliare oferite mediului antreprenorial.
Potrivit documentului, revenirea graduală la birou, începută treptat din primăvară, se aşteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an şcolar.
„Începerea şcolii poate stimula revenirea mai multor angajaţi la birou, în special a angajaţilor care au copii la grădiniţe şi şcoli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. Totuşi, munca hibrid rămâne una dintre facilităţile importante în atragerea şi retenţia angajaţilor. Tendinţa accentuată în ultimii doi ani de pandemie începe să prindă diverse nuanţe. Tot mai mulţi angajaţi şi firme iau în calcul reîntoarcerea la biroul clasic, dar nu chiar la acelaşi birou, deşi în acelaşi loc”, menţionează ESOP.
Conform sursei citate, unele firmele continuă să se confrunte cu provocarea de a-i convinge pe angajaţi să se reîntoarcă la birou, în ciuda reducerii restricţiilor legate de pandemie şi de reducerea pericolului infectării cu COVID.
Astfel, managerii se văd nevoiţi să caute noi soluţii prin care să îi atragă pe angajaţi la birou şi să păstreze, când este cazul, avantajele telemuncii. Analiza arată că, în primul rând, opţiunea de a lucra de oriunde va face diferenţa între a atrage noi angajaţi sau în a-i reţine pe cei existenţi.
Majoritatea companiilor se aşteaptă la reaşezări graduale şi la revenirea în mai multe valuri.
„Lucrul de acasă, îmbrăcat în haine comode, de pe plajă sau din cabana de munte înainte de a se aventura pe pârtia de schi se va păstra, pentru o parte dintre angajaţi. În acelaşi timp, pentru alţi angajaţi, dorinţa de a separa viaţa profesională şi cea personală îi va determina să lucreze la sediul companiei mai mult timp decât până acum”, arată analiza.
Totodată, cei care îşi duc copiii la grădiniţele şi şcolile din proximitatea sediului unde lucrează îşi vor putea adapta programul de la birou în funcţie de programul educaţional al copiilor.
Conform sursei citate, multe grădiniţe şi şcoli oferă programe afterschool de luni până vineri, până la ora 16.00 sau la ora 18.00. Cel mai probabil, acesta va fi şi programul de lucru al părinţilor, când vor lucra de la sediu. Existenta şcolilor şi a grădiniţelor cu program prelungit lângă clădirile de birouri au început să reprezinte facilităţi care sunt din ce în ce mai apreciate de companii. În acest context, începerea şcolii poate reduce presiunea de a fi peste tot, în acelaşi timp, pentru o parte dintre părinţi. Cel puţin în timpul orelor de şcoală, aceşti părinţi vor putea lucra liniştiţi de la sediul companiei.
Sursa: www.economica.net