fbpx

Contact

Capitala conduce în topul regiunilor în care angajatorii au postat cele mai multe joburi de la începutul anului, cu peste 10.000 de oferte noi. Urmează Cluj, Iaşi şi Ilfov

Angajatorii din Capitală au avut cea mai mare nevoie de candidaţi la începutul acestui an şi au scos în piaţă puţin peste 10.000 de joburi noi. Clujul este al doilea cel mai activ judeţ, din acest punct de vedere, cu 4.100 de locuri de muncă noi, urmat de Iaşi, Ilfov, Timiş, Craiova, Prahova şi Braşov, arată datele eJobs, principala platformă de recrutare din România.

La polul opus se află judeţele Mureş, Argeş, Ialomiţa şi Neamţ.

„Pentru prima parte a clasamentului, este de aşteptat ca în lunile următoare să apară fluctuaţii şi să vedem creşteri ale unor judeţe în care anual este căutat un număr mare de angajaţi. Vorbim, spre exemplu, despre Timiş, Braşov sau Sibiu. Pentru că, dacă ne uităm la tot anul trecut, topul judeţelor în care s-au făcut cele mai multe angajări arăta astfel: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Ilfov, Braşov, Constanţa şi Prahova”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Ea remarcă faptul că ce se vede de la începutul lunii şi până acum, reprezintă o continuare a tendinţei de anul trecut de a creşte numărul de joburi on-site, care presupun prezenţa zilnică la birou, şi de a scădea numărul de joburi remote.

Astfel, din numărul total de locuri de muncă noi disponibile de la începutul lunii, doar 8,9% au fost remote, 4% au fost joburi postate de angajatori din afara ţării, iar restul implicau un program clasic, cu prezenţă la birou. Cu 5,300 de locuri de muncă disponibile, retailul a fost domeniul în care s-a angajat cel mai mult luna aceasta. Aproape 2,800 de joburi au fost scoase în piaţă de angajatorii din servicii, 2,300 de cei din call center / BPO şi aproape 2,000 de angajatorii din industria alimentară. Transport / logistică, construcţii, producţie şi turism au fost următoarele domenii pentru care s-au căutat candidaţi.

Cele mai multe oportunităţi de angajare s-au deschis pentru candidaţii entry-level (0-2 ani de experienţă), însă foarte aproape de ei au fost cei cu un nivel mediu de experienţă (2-5 ani). De altfel, aceştia au fost şi candidaţii care au aplicat cel mai mult. Din cele aproape 700.000 de aplicări înregistrate de la începutul anului, aproximativ 50% au venit din partea candidaţilor entry-level.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează