fbpx

Contact

Comisia Europeană: 285 milioane euro pentru a sprijini ocuparea forţei de muncă în Franţa, Germania şi România

Resursele suplimentare vor ajuta şomerii să-şi găsească noi locuri de muncă, vor întări sistemele de educaţie, de ocupare a forţei de muncă şi de îngrijire a sănătăţii, şi vor ajuta la accelerarea redresării din criza provocată de pandemie.

Franţa primeşte încă 24 de milioane de euro pentru departamentul său de peste mări Guyana. Fondurile vor ajuta elevii expuşi riscului de a abandona şcoala, de exemplu prin programe de sprijin intensiv personalizate şi formare duală în companii şi şcoli profesionale.

Finanţarea suplimentară va sprijini, de asemenea, şomerii şi pe cei care s-au îndepărtat de piaţa muncii prin măsuri de incluziune socială, şi îi va ajuta pe lucrători să dobândească abilităţile necesare într-o lume a muncii în schimbare.

În Germania, landul Baden-Württemberg primeşte încă 27 de milioane de euro pentru a sprijini peste 16.000 de persoane afectate în mod special de pandemie. Noile fonduri vor ajuta persoanele aflate în nevoie să acceseze instrumente şi servicii digitale, şi să înveţe cum să le folosească. Iniţiativele specifice vor sprijini, de asemenea, responsabilizarea socio-economică a femeilor din mediul migrant. Şomerii de lungă durată vor beneficia şi de sprijinul serviciului public de ocupare a forţei de muncă pentru a-i ajuta să-şi găsească un nou loc de muncă. Noile fonduri vor sprijini, de asemenea, formarea profesională pentru lucrătorii din schemele de şomaj parţial, precum şi formarea personalizată pentru profesioniştii din domeniul culturii.

România primeşte încă 234 de milioane de euro pentru programul operaţional „Capital uman”. Noile fonduri vor ajuta la şcolarizarea a 168.000 de elevi dezavantajaţi pentru a compensa orele de şcoală pierdute în timpul pandemiei. În plus, noile fonduri vor sprijini noi locuri de muncă prin încurajarea angajării persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă în timpul pandemiei, şi prin sprijinirea a 295 de noi întreprinderi sociale pentru persoanele din grupurile vulnerabile. Finanţarea suplimentară va sprijini, de asemenea, bonusuri pentru 97.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii aflaţi în linia întâi a pandemiei.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU şi pune la dispoziţia programelor politicii de coeziune fonduri suplimentare în valoare de 50,6 miliarde euro (în preţuri curente) pentru anii 2021 şi 2022, fonduri care trebuie să fie utilizate până la sfârşitul anului 2023. Obiectivul REACT-EU este de a sprijini redresarea economică şi socială în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus prin promovarea reparării daunelor cauzate de criză şi a rezilienţei sectorului sănătăţii, a întreprinderilor şi a sprijinului acordat grupurilor celor mai vulnerabile. Fondurile contribuie, de asemenea, la priorităţile ecologice şi digitale pentru o redresare inteligentă şi durabilă.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează