fbpx

Contact

Concedierea disciplinară – o nouă apariție editorială

Ne bucurăm să vă anunțăm o nouă apariție editorială semnată de Andreea Miclea, Managing partner la Societatea de Avocați  Vasiliu și Miclea – Concedierea disciplinară – de la teorie la practică.

Lucrarea își propune să analizeze modalitatea de încetare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, din motive imputabile salariatului.

Cartea se adresează deopotrivă profesioniștilor din domeniul dreptului muncii și celor care activează în domeniul resurselor umane și reprezintă o excelentă resursă de informații legate de concedierea disciplinară. Concedierea disciplinară – de la teorie la practică tratează principalelele dificultăți practice întâmpinate de către angajatori cu ocazia aplicării sancțiunii și oferă o imagine de ansamblu a întregii proceduri premergătoare aplicării acesteia, pornind de la normele legale incidente, ținând cont și de jurisprudența relevantă.

Concedierea disciplinară – de la teorie la practică abordează, din perspectiva angajatorului cât și a salariatului, detaliile relevante în legătură cu desfacerea disciplinară a raportului de muncă, îmbinând opinii jurisprudențiale de drept internațional, intern și comparat cu elemente teoretice din acelați domeniu.

În cuprinsul lucrării sunt descrise o gamă largă de situații care pot să intervină cu ocazia cercetării disciplinare sau a contestării actului de sancționare, aspecte care nu au atras atenția în mod deosebit în cadrul altor lucrări care au abordar concedierea disciplinară a salariatului, dar care ridică probleme concrete pentru părțile raportului individual de muncă.

Lucrarea poate fi comandată accesând acest link, de pe site-ul Editurii Rosetti 

Vasiliu Miclea SCA

Comandă acum Comandă acum

 

Comments

comments

Apelează