fbpx

Contact

CV-ul nu va mai fi pe hârtie. Vor avea șanse la angajare cei care vor putea spune totul despre ei într-un video de 60 de secunde

Cei care își caută un loc de muncă vor trebui, în viitor să le trimită posibililor angajatori un CV video. O înregistrare în care povestesc, în 60 de secunde, despre abilitățile și experiențele care îi califică pentru postul dorit. 47% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt de părere că un CV în format video ar fi un avantaj. Totodată, 34% spun că așa se pot exprima mai creativ decât în scris, potrivit unui studiu realizat de o firmă de recrutare

Ce spun oamenii despre această schimbare:

“Se face selecția mai ușor – mimica spune multe și ar juca un rol esențial, expresivitatea, siguranța de sine, emoția… poate atrage atenția mai mult decât o simplă hârtie”. “Prefer așa decât să trimit CV cu acte, documente”.

“Este o idee bună, având în vedere că angajatorul poate vedea și persoana. În ziua de azi majoritatea sunt vloggeri, postează filmulețe pe Youtube și nu cred că este o problemă. Timiditatea nu își are locul”.

Reprezentanții firmelor de recrutare spun cum ar trebui să arate un CV video.

Ana Visian, reprezentant al unei companii de recrutare online: “Video CV-ului i-am dat un cadru – maximum 60 de secunde – să povestești despre tine.

Se înregistrează fie pe platformă, fie urcă un video existent. Recomandăm să își facă un aranjament acasă, un set-up, să aibă un background, să aibă un outfit potrivit, să devină creativi, să aibă un citat motivațional după care se ghidează. Dacă jobul necesită o limbă străină, să facă video în limba respectivă. Cred că video CV-ul vine ca un instrument prin care ne autodepășim, trecem de trac, de orice ar însemna greutatea de a te expune”.

CV-ul video nu ar fi, însă, o soluție bună pentru toți candidații, susțin psihologii
Cei mai emotivi ar putea să nu își găsească cuvintele în fața camerei, iar acest lucru, mai spun specialiștii, ar reprezenta un dezavantaj în procesul de recrutare.

Carmen Stanciu, psiholog: “În fața camerelor e anxietatea anticipativă. Cum arăt? Cum arăt? Cum mă simt? Ce se întâmplă acolo? Există și la cei profesioniști acest trac de cameră care îi poate bloca să își exprime foarte bine calitățile. Este stresant. În 60 de secunde trebuie să pui o viață și să îți vinzi o imagine”.

39% dintre viitorii angajați consideră că în timpul celor 60 de secunde trebuie să vorbești cât mai mult despre aptitudinile tale, 21% spun că e util să menționezi și obiectivele profesionale, iar 9% consideră importantă și menționarea pasiunilor.

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează