fbpx

Contact

Leasing-ul de personal sau munca temporară, o soluție din ce ȋn ce mai căutată pe piața românească

Piața de leasing de personal a ȋnregistrat creșteri de la an la an, atât din punct de vedere al volumului de angajați ȋn regim temporar, cât și din punct de vedere al cifrei de afaceri. Companii din industrii din ce ȋn ce mai diverse apelează la această formă de angajare, se arată într-un comunicat de presă. „Ȋn ceea ce priveşte leasing-ul de personal, marile firme multinaţionale, cu un număr consistent de angajaţi, folosesc această formă de angajare pentru a-şi eficientiza costurile şi pentru a elimina riscurile asociate unei angajări nedorite. De asemenea, este o metodă care poate fi practicată cu succes pentru ocuparea anumitor poziţii care nu au fost luate ȋn calcul şi bugetate ȋn planul anual, dar pentru care se doreşte angajarea de personal, indiferent de momentul anului”, explică Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Potrivit unui studiu Smartree, acest sistem de leasing de personal este din ce în ce mai folosit de companiile multinaţionale în căutare de angajaţi. Companiile cele mai active pe acest segment sunt call center-urile sau centrele de tip shared-services, consultanţă IT, companiile din domeniul tehnologiei, telecom, dezvoltare software sau cele ȋn care activitatea este de tip project-based. Această formă de angajare este cel mai des ȋntȃlnită ȋn oraşele mari, precum Bucuresti, sau ȋn zonele unde există centre industriale sau facilităţi importante de producţie precum Timişoara, Craiova, Sibiu sau Cluj.

Segmentele de piaţă unde angajările sunt influenţate de factorul sezonier apelează şi ei la leasing-ul de personal, pentru următoarele posturi: manipulanţi ȋn depozite, personal implicat ȋn serviciile hoteliere, ȋn retail, producţie sau logistică.

Munca temporară are avantaje multiple pentru angajatori, care se traduc ȋn primul rând ȋn flexibilitate ȋn ceea ce priveşte numărul de angajaţi, eficientizarea costurilor şi eliminarea riscurilor asociate angajării.

Astfel, o agenţie autorizată de leasing de personal preia toate sarcinile, ȋncepând cu salarizarea, plata contribuţiilor sau a beneficiilor aferente. Ȋn plus, este soluţia cea mai simplă de a acoperi nevoile fluctuante de personal din piaţă, mai ales ȋn cazul companiilor fără entitate legală ȋn România. Alte beneficii asociate leasing-ului de personal sunt reducerea timpilor şi a costurilor de recrutare precum şi accesul la noi surse de candidaţi prin intermediul bazelor de date pe care agenţiile le au disponibile.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piaţa de externalizare a proceselor de HR, a fost înfiinţată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză şi raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanţă în domeniu.

Sursa: capital.ro

Comments

comments

Apelează