Peste 51.000 de cetăţeni extracomunitari muncesc în România. Majoritatea sunt din Nepal, Turcia, Sri Lanka şi lucrează ca muncitori necalificaţi – analiză
Aproape 52.000 de oameni din afara UE aveau permise de şedere în ţara noastră, în scop de angajare, la sfârşitul anului 2022, conform datelor comunicate pentru Economica.net de către oficialii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).
Majoritatea provin din Nepal, Turcia şi Sri Lanka şi au între 18 şi 60 de ani. Peste 64% dintre străinii care muncesc în România sunt încadraţi în posturi de muncitor necalificat, reiese din analiza Economica.net bazată pe informaţiile pe care le-am obţinut de la IGI.
Aceste date confirmă o realitate despre care Economica.net a scris mult în ultimii ani: tot mai mulţi români refuză posturi prost plătite, cu volum mare de muncă, fără perspective de promovare, care întreţin spirala sărăciei în muncă.O analiză Economica.net bazată pe datele pe care le-am obţinut de la Inspectoratul General pentru Imigrări arată care sunt profilurile cetăţenilor extracomunitari care muncesc în ţara noastră. 51.580 de oameni din afara UE aveau permise de şedere în ţara noastră, în scop de angajare, la sfârşitul anului 2022, potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica.net de către oficialii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).
Cei mai mulţi străini care lucrează în ţara noastră provin din Nepal, Turcia şi Sri Lanka, arată datele obţinute de Economica.net de la IGI. Spre comparaţie, la sfârşitul anului 2021, aproape 33.200 de cetăţeni extracomunitari au avut permise de şedere în ţara noastră, în scop de angajare, conform informaţiilor comunicate pentru Economica.net de către oficialii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).
Cei mai mulţi cetăţeni extracomunitari, aduşi la muncă în ţara noastră, trăiesc şi muncesc în Bucureşti, Constanţa, Ilfov. Peste 64% dintre cei aproape 52.000 de cetăţeni străini care au permise de şedere în scop de angajare în România lucrează în posturi de muncitor necalificat în construcţii, agricultură, industria prelucrătoare, reiese din analiza Economica.net pe baza datelor obţinute de la IGI.
Sursa: www.econimica.net