fbpx

Contact

Sistemul de educaţie ar trebui să aibă mecanisme de monitorizare a nevoilor angajatorilor. OECD spune că 14% dintre joburi riscă să meargă pronunţat, dacă nu total, spre automatizare, în timp ce 32% dintre meserii vor suferi schimbări radicale

Ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu crede că siste­mul de educaţie din România ar trebui să aibă mecanisme de monitorizare a nevoilor angajatorilor.

„Sistemul de educaţie ar trebui să aibă mecanisme de monitorizare a nevoilor angajatorilor, de anticipare a acestor nevoi de formare, în parteneriat cu angajatorii. Un mediu de învăţare adecvat este foarte important şi aici este iarăşi nevoie de un parteneriat între educaţie şi angajatori“, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii „Viitorul educaţiei şi al muncii în era 4.0. Ce ne rezervă viitorul?“, organizată de PwC România.

Mai mult, competenţele informale şi nonformale trebuie să fie certificate şi recunoscute pe piaţa muncii, crede Sorin Cîmpeanu. Cîmpeanu spune că sistemului de educaţie din România i-a lipsit coerenţa, iar această problemă trebuie remediată pentru ca sistemul de educaţie să se adapteze la cerinţele pieţei muncii din viitor.

„În sistemul de educaţie trebuie consecvenţă şi coerenţă, iar în sistemul de educaţie din România ne-a lipsit coerenţa. Este un lucru care trebuie remediat pentru că OECD spune că 14% dintre joburi ”riscă” să meargă pronunţat, dacă nu total, spre automatizare, în timp ce 32% dintre meserii vor suferi schimbări radicale.”

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează