fbpx

Contact

Crește nevoia de recrutare de angajați cu vârste de peste 45 de ani ca manageri. Importul de străini s-a dovedit ineficient în România din cauza pretențiilor salariale crescute

Numeroși angajați recrutați pentru poziții de management în ultimii 2 ani au vârste cuprinse între 40-55 de ani, pe următoarea poziție situându-se cei cu vârste cuprinse între 33-40 ani. Astfel, în ultimii 2 ani se remarcă o creștere a apetitului de recrutare pentru acest segment de vârstă.

Concluziile sunt că pandemia a accelerat piața muncii pentru rolurile de management, nivelul de așteptări salariale a crescut în perioada crizei sanitare și se menține în prezent, crește nevoia de specialiști cu senioritate în roluri de management în România, iar importul de specialiști străini s-a dovedit ineficient în România, cauza fiind pretențiile salariale crescute.

Un studiu recent realizat de Ipsos Interactive Services arată că 72% dintre angajatorii intervievați afirmă că susțin angajarea în organizație a persoanelor de peste 45 de ani. Pe de altă parte, 59% din candidații de peste 45 de ani consideră că le este greu sau foarte greu să găsească un job cu experiența avută la momentul respectiv. Conform aceluiași studiu, doar 1 din 4 candidați peste 45 de ani intervievați este angajat, comparativ cu 1 din 3 candidați sub 45 de ani intervievați.

Joburile de top management corespund de regulă persoanelor de peste 40 de ani (ex. HR Director, Finance Director). Pentru pozițiile de CEO, vârsta medie este de peste 45 de ani. Există însă și joburi de top management unde media de vârstă este de peste 35 de ani, în industrii precum e-commerce, IT, media.

Salariul mediu al unui manager de top este de peste 3.000 de euro lunar. Locul de muncă este localizat în proporție de 80% în București, unde se află și majoritatea business-urilor importante din țară. Mobilitatea este limitată în contextul economic-social actual, însă în anumite industrii (ex. producție) relocarea este mai des întâlnită. În general, la nivel de top management, mai ales în companiile multinaționale, este mai des întâlnită relocarea străinilor pe poziții de top management în companiile din România.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează