fbpx

Contact

Flexibilitatea angajatorului, criteriu decisiv în decizia de schimbare a locului de muncă: 6 din 10 candidaţi spun că nu ar accepta un job într-o companie care nu permite munca remote sau hibrid

Flexibilitatea angajatorului în ceea ce priveşte stilul de muncă s-a transformat în ultimul an într-un criteriu care atârnă foarte greu pentru candidaţi în perspectiva unei noi angajări, potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România.

Astfel, 60,9% dintre aceştia susţin că nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca remote sau hibrid, în timp ce 26,6% spun chiar că acesta este aspectul care ar cântări cel mai greu în decizia de a accepta o ofertă nouă de job. Pentru 55,5% cel mai important este salariul, 7,4% caută în primul rând oportunităţi de promovare, iar 5,9% spun că echipa contează cel mai mult.

2022 a fost anul în care angajaţii au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepţia, iar 2023 pare că va continua această tendinţă, arată analiza eJobs.

Potrivit acesteia, în acest moment, 46,1% dintre angajaţi lucrează exclusiv de la sediul companiei. Doar 18,4% mai lucrează integral de acasă, iar restul îşi împart programul între casă şi birou, astfel: 18,8% au un program hibrid pe o structură decisă de companie, 13,7% trebuie să vină şi la birou, dar au libertatea de a decide singuri câte zile lucrează de acasă şi câte de la sediu, iar 3% vin la birou doar pentru întâlniri şi şedinţe.

Întrebaţi ce schimbări ar vrea să facă anul acesta legat de modul în care lucrează, cei mai mulţi candidaţi (respectiv 28,3%) au răspuns că vor să lucreze hibrid, dar ei să fie cei care decid câte zile vor veni la birou. 23,6% vor să lucreze exclusiv de acasă, în timp ce 20,1% şi-ar dori să crească numărul zilelor în care muncesc remote.

La polul opus se află un procent de 1,5%, care intenţionează să lucreze mai mult de la birou, iar 22,6% au decis ca în 2023 să lucreze doar de la sediul companiei.

În cazul ultimelor două categorii, 40,4% spun că decizia de a reveni 100% sau de a munci mai multe zile de la birou aparţine angajatorilor şi că a fost stabilită la nivelul întregii organizaţii. 59,6%, în schimb, mărturisesc că nu se mai simt confortabil să lucreze de acasă şi vor să facă o schimbare.

Sondajul a fost realizat în luna ianuarie 2023 pe un eşantion de 4.318 respondenţi.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează