fbpx

Contact

Venituri tăiate, pentru angajații din învățământ, cu cele mai mici salarii

Mulți angajați din învățământ rămân cu veniturile reduse, după aplicarea Legii salarizării unitare, chiar dacă Guvernul spunea că va remedia acest lucru. Veniturile au scăzut, în cele mai multe cazuri, chiar pentru angajații din Educație cu cele mai mici salarii. Sindicaliștii au obținut un răspuns oficial de la Ministerul Muncii, prin care se arată că un spor a fost eliminat eronat. Cu toate acestea, salariații nu își văd banii, deoarece Ministerul Educației spune că nu are buget.

Sindicaliștii din învățământul superior au obținut un răspuns oficial de la Ministerul Muncii, în care se menționează că sporul pentru condiții de muncă al angajaților din Educație nu trebuia eliminat.

“Începând cu1 ianuarie 2018, cuantumul sporului pentru condiții de muncă de care beneficia personalul plătit din fonduri publice în luna decembrie 2017 va fi determinat prin majorare cu 25%, cu respectarea prevederilor art. 25 din Legea cadru, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții”, se arată în răspunsul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, adresat președintelui Federației Sindicale “Alma Mater”.

Cu toate acestea, angajații nu își primesc banii, deoarece ordonatorul de credite, Ministerul Educației Naționale nu are suma prevăzută în buget. Salariații sunt plimbați între ministerele Muncii, Educației și Finanțelor. “Este vorba de colegii noștri care lucrează, în cercetare, cu substanțe, radiații, cadavre, în condiții de praf și așa mai departe, cei care lucrează în chimie, inginerie, medicină umană, medicină veterinară, arhive etc. Am avut discuții cu Ministerul Educației, dar ni s-a spus că nu sunt bani în buget”, ne-a declarat președintele Federației Naționale Sindicale “Alma Mater”, Anton Hadăr.

Angajații din bibliotecile universitare, care au avut veniturile diminuate, tot din cauza eliminării eronate a sporului de condiții de muncă, sunt determinați să acționeze în instanță de judecată, pentru a-și recăpăta dreptul prevăzut de lege.

Sursa: Romania Libera

Comments

comments

Apelează