fbpx

Contact

5 greseli care ii fac pe angajatii exceptionali sa plece

Multumirea unui angajat nu mai este asigurata doar de un salariu confortabil iar ca angajator, trebuie sa faci eforturi in plus pentru a-ti pastra pe termen lung oamenii in echipa.

De asemenea, e recomandat sa eviti si unele greseli:

Sa nu tii pasul cu noile metode de evaluare si recompensare

Un simplu feedback nu mai este de ajuns pentru a tine un angajat multumit. Acesta trebuie sa fie recompensat pentru rezultatele obtinute, sa i se ofere sansa de a se dezvolta si de a invata lucruri noi.

Pentru a fi in pas cu metodele moderne, poti investi intr-un soft pentru resurse umane care te va ajuta sa calculezi rapid salariile, sa faci evaluarile periodic si sa implementezi programele de training.

Suprasoliciti angajatii si nu respecti programul de munca

Managerii tind sa paseze mai multe responsabilitati oamenilor care se descurca bine, dar nu iau in considerare ca productivitatea scade drastic daca un angajat lucreaza mai mult de 50 de ore pe saptamana.

Exista insa solutii pentru a motiva angajatii care primesc sarcini in plus: plata orelor suplimentare, recunoasterea publica a meritelor sau oferirea de zile de concediu extra.

Nu arati ca tii la angajati

Daca iti cunosti angajatii si le stii pasiunile, poti personaliza beneficiile si asta ii va motiva mai mult. Fiecare angajat vrea sa se simta apreciat si vrea sa stie ca se poate baza pe sprijinul tau, in cazul in care se afla intr-o situatie dificila.

Nu ai un sistem eficient de promovare

Lipsa oportunitatilor de promovare este un motiv des intalnit in cazul demisiilor. Angajatii tind sa inceapa sa isi caute noi job-uri daca simt ca nu au optiuni de avansare. Ar fi util ca angajatii sa stie care sunt oportunitatile, criteriile de avansare si ce se asteapta de la ei.

In acest fel, sunt motivati sa isi faca treaba bine si nu risti sa ii pierzi in companiile concurente.

Nu ii platesti suficient

Salariile care nu sunt majorate, lipsa bonusurilor si beneficiilor pot impulsiona un angajat sa demisioneze. Pierderea unui angajat valoros necesita investitii de timp si financiare, asa ca ai putea fi mai castigat daca il pastrezi si ii cresti remuneratia.

 

Ce alte greseli crezi ca mai duc la pierderea angajatilor?

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează