fbpx

Contact

6 din 10 angajati isi ascund de colegi si sefi activitatea pe retelele sociale

Mai mult de jumatate dintre angajati aleg sa isi ascunda de sefi si colegi activitatea de pe retelele sociale, reiese din rezultatele Global Privacy Report.

“Avand in vedere ca 90% dintre angajati intra online de mai multe ori pe zi, poate fi dificil pentru majoritatea acestora sa isi pastreze separat viata privata si cea profesionala in timpul zilei de lucru (si dupa aceea).

Recentul Global Privacy Report (….) arata ca o persoana din doua (59%) alege sa isi ascunda de sef activitatea de pe retelele de socializare. Aceasta atitudine la locul de munca ii vizeaza si pe colegii lor, 52% dintre respondenti preferand sa nu le dezvaluie activitatile lor din mediul online”, arata Kaspersky Lab.

Potrivit cercetarii, un angajat petrece, in medie, 13 ani si doua luni la locul de munca, in timp ce aproape doua treimi (64%) dintre participanti recunosc ca viziteaza zilnic site-uri care nu au legatura cu munca, de la birou. De asemenea, 29% dintre angajati nu vor ca angajatorul lor sa stie ce site-uri viziteaza, iar alti 34% nu vor ca angajatorul sa vada continutul mesajelor si al mailurilor lor.

In plus, 5% au spus chiar ca le-a fost afectata cariera in mod iremediabil ca urmare a scurgerii de informatii personale. “Astfel, oamenii sunt preocupati sa isi construiasca o buna reputatie la locul de munca si sa nu isi distruga relatiile existente”, se mentioneaza in raport.

Sursa: www.ziare.com

Comments

comments

Apelează