fbpx

Contact

98% dintre cei ce au fost refuzaţi după interviul pentru un job ar dori să ştie motivul

Aproape toţi cei care au fost refuzaţi în urma unui interviu de angajare ar dori să afle motivele refuzului pentru a putea îmbunătăţi acele aspecte la interviurile viitoare, rezultă dintr-un sondaj.

“Deşi li se comunică refuzurile de angajare, nu li se transmit şi motivele acestor refuzuri. 98% dintre respondenţi au spus că şi-ar dori să ştie motivul refuzului, pentru a îmbunătăţi acele aspecte care, la interviurile viitoare, le-ar asigura o poziţie mai bună în faţa angajatorului”, potrivit sondajului.

Conform analizei făcută de portalul UndeLucram.ro, până de curând, 9 din 10 aplicanţi pentru un job nu au primit vreun răspuns din partea companiilor unde au aplicat pentru un loc de muncă. Însă, în ultimii ani a existat o îmbunătăţire a feedback-ului din partea angajatorului, iar 73% (aproape 3 sferturi) dintre participanţi au răspuns afirmativ când au fost întrebaţi dacă li s-a comunicat un refuz în urma interviului susţinut.

“Până nu demult, participarea la un interviu, în special la unul care nu se concretiza cu obţinerea unui loc de muncă, rămânea la stadiul de incertitudine, singurul răspuns pe care un candidat îl primea fiind clasicul şi aproape mereu inutilul ‘vă sunăm noi.’ Rezultatele celui mai recent sondaj arată că, de-a lungul timpului, 91,4% dintre candidaţi – altfel spus, 9 din 10 candidaţi – nu au primit niciun fel de răspuns din partea companiilor la care au participat la un interviu. În ultimii câţiva ani însă, a existat o îmbunătăţire în ceea ce priveţte feedbackul din partea angajatorului, fie el negativ sau pozitiv. Aproape 73% dintre participanţii la sondajul UndeLucrăm.ro au răspuns afirmativ când au fost întrebaţi dacă în ultima vreme li s-a comunicat un refuz în privinţa angajării după un interviu susţinut”, se menţionează în analiză.

Sursa: capital.ro

Comments

comments

Apelează