fbpx

Contact

98% dintre români sunt afectaţi de boala secolului, stresul

Stresul este afecţiunea comună de care suferă tot mai mulţi români. 98% dintre oameni suferă din cauza bolii secolului, arată cel mai recent studiu al unei companii de cercetare de piaţă. Relaţiile cu superiorii la locul de muncă şi nesiguranţa zilei de mâine sunt principalele motive de nelinişte ale respondenţilor. Studiul a fost realizat pe un eşantion de o mie de persoane. 98% dintre români sunt afectaţi de stres, dar mai puţin de jumătate dintre ei se tratează, potrivit datelor unei companii de cercetare de piaţă, care a realizat un sondaj de opinie pe un eşantion de o mie de persoane. Cozmin Mihai, psihiatru, Institutul Socola Iaşi: „În România, o problemă destul de importantă este aceea a nesiguranţei locului de muncă, a problemelor financiare şi tocmai de aceea oamenii se stresează foarte mult”.

Pentru 78% dintre respondenţi, locul de muncă este principalul factor de stres, urmat de relaţia cu superiorii ori colegii de muncă. Asta în vreme ce, pentru 27% dintre cei care au participat la studiu, problemele în familie sunt cele care provoacă nervozitate.

Lorena Petcu, medic farmacologie clinică: „Prima fază este reacţia de alarmă în care sunt intensificate funcţiile fizice şi intelectuale. A doua fază este faza de rezistenţă începe să apară oboseala care afectează performanţa şi eficienta Abia în faza de epuizare, persoanele conştientizează efectele stresului.”

În condiţiile în care tot mai mulţi români suferă din cauza stresului, medicina pare să fi găsit o soluţie care să ne ajute să trecem mai uşor peste situaţiile dificile din viaţa noastră.

Lorena Petcu, medic farmacologie clinică: „Să apelăm şi la soluţii care ne ajută, cum este cazul unor formule deja existente pe piaţă, care conţin extracte naturale şi vitamine şi aş face referire la magneziul vitamina B6, B9 şi la rodiola rosea”.

Mihaela Săhlean, psiholog: „Ar trebui să avem cultura calităţii vieţii, să ţinem foarte mult la cum arată viaţa noastră, la cum ne repartizăm timpul şi, mai ales, resursele”.

Simptome precum oboseala, lipsa energiei ori iritabilitate, netratate la timp, conduc la panică şi anxietate, avertizează specialiștii.

Sura: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează