fbpx

Contact

INS: Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 6,7% în trimestrul II

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată a înregistrat o rată de creştere de 6,79% în trimestrul II al anului, comparativ cu trimestrul I, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de trimestrul I 2024, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut în toate activităţile economice.

Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au regăsit în producţia şi furnizarea de energie electrică şitermică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (19,72%), industria extractivă (17,62%), respectiv în intermedieri financiare şi asigurări (14,08%).

Cele mai mici creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au observat în hoteluri şi restaurante (1,54%), respectiv în tranzacţii imobiliare (3,82%). Comparativ cu trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a crescut cu 6,80%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 6,51%.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată a crescut în toate activităţile economice.

Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au regăsit în învăţământ (22,42%), hoteluri şi restaurante (21,67%), respectiv în alte activităţi de servicii (20,41%). Cel mai mici creşteri s-au înregistrat în activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (8,98%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (9,44%), respectiv în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (9,96%).

Faţă de acelaşi trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe cu forţa de muncă a crescut în trimestrul II 2024 cu 15,03%, iar componenta cheltuielilor indirecte cu 14,51%.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează