fbpx

Contact

Ce beneficii extrasalariale primesc angajaţii români

87% dintre companii oferă tichete de masă angajaţilor lor. Valoarea medie a tichetului de masă a ajuns la 34 de lei pe zi. Circa 45% dintre companii oferă sau au de gând să ofere un buget de beneficii flexibile angajaţilor lor. Valoarea medie a bugetului de beneficii flexibile se apropie de 600 de lei pe lună.

Tichetele de masă rămân pe primul loc în clasamentul beneficiilor extrasalariale primite de angajaţii români în 2024. Astfel, 87% dintre respondenţii studiului salarial Mercer pentru anul 2024 spun că le oferă angajaţilor tichete de masă, 86% le dau maşină de firmă, 70% oferă asigurări medicale, 68% dintre ele spun că oferă cursuri de training, 67% dau bonusuri de recrutare şi 64% dintre ele spun că dau beneficii legate de călătorii.

„În zona de beneficii, trendurile rămân asemănătoare cu cele de anul trecut, în continuare tichetele de masă sunt în top. Maşinile de companie nu mai sunt pe primul loc ca acum doi ani, au trecut pe al doilea. Zona de medical a crescut destul de mult, asigurarea devine tot mai populară, inclusiv cele de călătorie de viaţă sunt în acest top. În acelaşi timp, pe zona de learning, de training, companiile investesc deja de vreo doi ani, după ce ne-am liniştit puţin cu pandemia”, a spus Silvana Gherman, HR consultant, Mercer Marsh Benefits, la evenimentul de lansare a studiului salarial.

Valoarea medie a tichetului de masă a ajuns la 34 de lei pe zi, 20% dintre companii să crească valoarea tichetului de masă în 2024, iar 73% plănuiesc să crească valoarea lui în 2025. Noua valoare medie a tichetului de masă pe care companiile plănuiesc să o implementeze este de 37 de lei pe zi.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează