fbpx

Contact

Numărul sectoarelor în care angajatorii sunt obligați să încheie cu salariații contracte colective de muncă va fi semnificativ majorat, de la 30 la peste 100

Relația angajator-angajat va fi modificată în perioada imediată prin extinderea semnificativă a numărului de sectoare de activitate pentru care legea va permite negocierea și încheierea contractelor colective de muncă. Acest tip de contract este convenția obligatorie încheiată între angajator și salariați prin care sunt stabilite clauze privind salariile și condițiile de muncă. Guvernul pregătește extinderea substanțială a numărului de sectoare în care va permite astfel de contracte, de la 30 la peste 100.

Conform legii, drepturile salariaților din contractele individuale nu pot fi inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă.

Actualul cadru legal, care limitează la 30 numărul de sectoare pentru care sunt permise contractele colective de muncă, a fost aprobată în 2011, într-o economie încă marcată de criza financiară.

Acum, după 6 ani, legislația va fi modificată, Guvernul lucrând deja la noua formă a legislației. Documente obținute de Profit.ro relevă că numărul de sectoare de activitate pentru care va fi acceptată încheierea contractelor colective de muncă va fi extins de la de la 30 la 104.

Sursa: profit.ro

Comments

comments

Apelează