fbpx

Contact

Acces online la contractul individual de muncă prin ghişeul.ro

Autorităţile lucrează la conectarea platformei cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, a anunţat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

„În acest sens, am început un proces de conectare între ghişeul.ro şi ITM. Practic ne dorim ca în perioada următoare fiecare utilizator din Ghişeul.ro, fiecare cetăţean, să poată avea acces la contractele individuale de muncă, cel puţin din 2011 până în prezent. În urma unei solicitări prin platforma Ghişeul.ro primeşte pe email contractele individuale de muncă, lucru care iarăşi până acum se poate face doar la ghişeu”, a explicat ministrul Digitalizării.

1,7 milioane de români utilizează în prezent ghişeul.ro
Sebastian Burduja a amintit că platfoma poate fi folosita și pentru obținerea gratuită a cazierului judiciar.

„Dacă nu aţi experimentat cum poţi să îţi iei un cazier judiciar online gratuit în 3 minute, lucru care înainte îţi lua o oră, să te duci până la secţia de poliţie, să baţi în geam şi să depinzi de programul unui funcţionar public, vă rog s-o faceţi. Sunt mulţi oameni care şi-au făcut cont pe ghişeu.ro. ca să-şi scoată cazierul, după care au observat că au şi plăţi de făcut la bugetul local şi la bugetul de stat, la ANAF. Deci aşa funcţionează un proces de digitalizare, de transformare digitală”, a mai spus Sebastian Burduja – ministrul Digitalizării.

Sursa: www.europafm.ro

Comments

comments

Apelează