fbpx

Contact

Aleşii locali care implementează proiecte europene vor primi indemnizaţii majorate cu 25%

Indemnizaţiile preşedinţilor / vicepreşedinţilor CJ şi ale primarilor / viceprimarilor care implementează proiecte europene se majorează cu 25%, potrivit unui amendament la Legea salarizării adoptat marţi de Comisia de Muncă din Senat, textul iniţial stipulând o majorare de „până la 25%”.
Textul amendamentului adoptat este următorul: „Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarii / viceprimarii unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, se majorează cu 25%”.
Amendamentul a fost iniţiat de senatorul PNL Daniel Zamfir.
În textul iniţial al proiectului de lege privind salarizarea unitară se prevedea o majorare de „până la 25%”.
„Nu mi se par deloc în regulă aceste amendamente. Eu ştiu că oamenii plătiţi din fonduri europene sunt cei care muncesc pe un proiect şi au ceva făcut. Primarul da.. poate că are o răspundere legală aşa cum are pentru toate lucrurile pe care le face în primărie, dar primarul nu trebuie plătit din fonduri europene doar pentru că e primar. Proiectele din fonduri europene sunt proiecte care se fac în interesul comunităţii şi nu ca să îşi ia primarul în plus nişte bani”, a precizat senatoru USR Florina Presadă.
Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a susţinut amendamentul. „Primarii nu mai vor să mai acceseze fonduri europene, nu mai vor pur şi simplu, că au văzut ce se întâmplă”, a menţionat ministrul.

Comments

comments

Apelează