fbpx

Contact

Amenințări cu greva generală în transportul public, vatmanii și șoferii STB se solidarizează celor de la metrou

Greva generală în transportul public din Bucrești ar putea fi declanșată începând de luni. Transportul în comun, atât la suprafață cât și în subteran, ar putea fi paralizat de greva generală a angajaților de la Metrorex și Societatea de Transport București (STB).

STB a anunțat în urmă cu câteva minute că se solidarizează cu angajații de la metrou și declanșează protestele.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a catalogat discuţiile purtate cu sindialiştii de la metrou drept “şantaj”, şi nu negociere, el anunţând că, dacă administraţia Metrorex este de acord cu majorarea salarială de 42 la sută cerută de sindicalişti, preţul unei călătorii cu metroul va creşte de la 2,5 lei la 4 lei.

Lucian Şova a arătat că salariul mediu brut lunar din Metrorex este de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, 8.000 de lei pentru mecanici şi 5.300 de lei pentru cei care lucrează noaptea, adăugând că, pe lângă salarii, angajaţii Metrorex au şi “beneficii” precum tichete de masă de 12 pe zi, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihnă, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferată şi rutier, decontarea de 99% la un hotel din Buşteni care este al sindicatului, permise CFR.

Sursa: Realitatea.net

Comments

comments

Apelează